Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Kiedyś zasadziliśmy u znajomego jednego planta który jechał na kokosie bez jakikolwiek nawozów, kokos plagronu, więc jałowy. Do późnego flo nie było jakichkolwiek oznak niedoborów. Miesiąc / dwa temu spierałem się z Masakratorem że niedobór to niedobór, ale miał racje, niedobór przeważnie jest stworzony przenawożeniem. 

Niedobór jednego składnika w roślinie oznacza że zostało zahamowane jego wchłanianie. Przyczyną może być nadmiar drugiego składnika, zbyt wysokie EC, a nawet zbyt niskie lub wysokie parowanie.

Jako że masz ziemię uniwersalną, czyli PRAWDOPODOBNIE gleba niskiej jakości, wzbogacona chemicznymi nawozami. Dlatego piszę że nadmiar jakiegoś składnika w Twojej ziemi spowodował niedobór innego składnika. Roślinka ma się lepiej bo dajesz jej naturalne składniki ale musisz się liczyć że w ziemi na 99% masz trochę chemii.

Opublikowano

fajnie napisane z tym niedoborem, fakt napewno w niej jest troche chemii lecz mysle ze w moim przypadku jednak nie przenawozilem 

EDIT: przynajmniej mam taka nadzieje zobaczymy za te 3 dni 

Opublikowano

Panie ładnie lecisz, nie zaglądałem wcześniej bo nie miałem jak no a teraz widzę że bardzo fajnie Ci to idzie :)

Ta z lewej troszkę głodna chyba. Ale cz przypadkiem na najwyższych liściach nie zaczynają się robić przebarwienia na końcówkach ? (nie bardzo widzę bo zdjęcia lekko rozmazane)

A co do ziemi to jednak do bio dobrze kupić dobrą bio ziemię. A najlepiej samemu pozyskać gdzieś z łąk. Wtedy masz pewność że niema w niej żadnej chemii.

Powodzenia ziom ! :peace:

Opublikowano

Na razie nie ma co się tym przejmować :) Lej dobrą wodę i będzie dobrze. Na ostatnim zdjęciu bidulka jak powykrzywiana, będzie ciekawie wyglądać przy ścince  :trawka:

Opublikowano

35 dzień , 8 dzień 12/12 2 flo

c99 jakby lekko przyjarana dziś podlałem czystą wodą  i za 2-3 dni znowu podleje czystą, cataract dostawał to samo i nie narzeka :), ważne, ze do przodu 

gallery_36169_453_2486764.jpg

gallery_36169_453_563106.jpg

Opublikowano

Cindy ładnie się rozkrzaczyła, cataract bardzo "kompaktowy". Staraj się poodsłaniać mu odrosty, tak, żeby miały bezpośrednio na siebie światło, poodginać te liście wiatrakowe, bo to się przełoży na plon :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+