Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Substral terr ktory zabezpiecza potrzeby pokarmowe rosliny na okolo 12 miesiecy.a osmocote to gotowe podloze do roslin domowych,zawiera niezbedne skladniki aby rosliny mialy zdrowy wyglad i sie dobrze rozwijaly.

Jest to mieszanka torfu niskiego oraz wysokiego odpowiadajacego za utrzymanie powietrza w strefie korzeniowej.Torf niski zabezpiecza utrzymanie wilgoci w podlozu i skladniki pruchnicze dla roslin.

Mieszanka jest wzbogacona nawozem Osmocotte ktory zabezpiecza potrzeby pokarmowe roslin na okolo 12 miesiecy.

Dodatkowopodloze zostalo uszlachetnione naturalnym kruszywem -Wodnikiem,ktory poprawiaproces wchlaniania wody,powietrza i substancji odzywczych oraz stabilizuje poziom pH.Wodnik dziala jako stabilizator eliminujac duze wahania wilgotnosci oraz wplywa pozytywnie na strukture podloza.

Podloze wzbogacone mieszanka nawozow:

OSMOCOTE NPK 15-09-09

PLANTA STARTER NPK 10-52-10

Zawiera 40g mieszaniny nawozow oraz 280g ZEOLITU

pH w H2O:5,3-5,8

Przewodnosc elektryczna roztworu wodnego EC:ponizej1,5mS/m

Frakcja 0-20mm

Polecam te podloze na out i ind sam juz stosuje je juz trzeci rok .Pozdrawiam i z fartem :D

Opublikowano

Ziema jest dobra ale nawozu nie da sie tak łatwo wypłukać i smak jest zjebany przez to. sam to stosowałem raz i właśnie ze wzgledu na dlugosc utrzymywania się nawozu dalem sobie z tym spokoj :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim, ziemia opisana powyżej zawiera pokłady gotowego nawozu. Natomiast ja znalazłem w sklepie ziemię Substral Natural - gotowe podłoże do siewu. Jak pisze producent "Gotowe podłoże do wysiewu, pikowania i sadzenia. Szczególnie polecana do rozsad. Jest mieszaniną torfu wysokiego i niskiego. zawiera biokompost i krzemionkę". Z opisu na jakiś forum wyczytałem, że ziemia do siewu charakterysuje się drobniejszą strukturą od ziemi kwiatowej tradycyjnej.

Pytanie czy nie zaszkodzę roślinom upychając je do takiej ziemi?

substral - Ziemia do siewu

Ziemia do wysiewu, pikowania i sadzenia. Szczególnie polecana do rozsad. Jest mieszaniną torfu wysokiego i niskiego. Zawiera biokompost i krzemionkę.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+