Siemka
Panny mają ok. 11 tygodni. Dzisiaj zauważyłem że na jednej zrobiła się pleśń. Usunąłem kożuch pleśni i odkaziłem to miejsce psikając 0,5 ml bimbru 50%, bo tylko na taki pomysł wpadłem na szybkości żeby zabić pleśń. Ogólnie u mnie ostatnio dość często leje, w małych ilościach, ale 3 dni pod rząd, dzień przerwy i potem znowu deszcz, więc myślę że to z tego.
Zastanawiam się czy obciąć to chore miejsce z tym jednym wielkim topkiem? Ogólnie jeszcze patrząc po trichomach to nie jest gotowa, ale nie mam pojęcia co zrobić żeby ta pleśń dalej nie rosła. Może nie będzie rosła jak usunąłem to co było skpleśniałe i odkaziłem alkoholem.
Ogólnie mam pytanie co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Podsyłam zdjęcia jak ta panna wygląda i to chore miejsce pod mikroskopem wraz z trichomamy z tego topa na tej chorej gałązce.
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc co z tym zrobić :))
A tu pokaże wam zdjęcia z pierwszej uprawy którą musiałem przed przeprowadzką przesadzić na zewnętrzny i jeżeli dobrze pamiętam to są Amnesia F1 i Appel Fitter a dalej jeszcze są wsadzone dwie Amnesie F1 i Oreoz
Witam 👋 tak mini drodzy spadła kolejna głowa 😅😉 poszła kosa na Royal AK to ta ładnie oklejona😁 i zostały dwie sztuki w namiocie dwie Special Quinns. Mam nadzieję że do niedzieli dojdą i będę mógł je ściąć bo powoli się już wk.....m bo nie mogę rozłożyć siatki ani w małym ani w dużym 😅 po prostu i dwa tygodnie za szybko wysiałem nasiona bo ale trudno najwyżej poleci jeszcze jeden topping 😁😉
VID_20250729_181016.mp4
Dobra czas na update, dodałem wentylator na dole niestety oscylacja nie wchodzi w grę za mało miejsca skierowałem go lekko ku górze, nie wiem czy to dobry pomysł żeby dmuchał wilgocią z ziemi w topy, ponadto na 1 biegu dość mocno nimi tam chlobota 😛
Co widać niżej na nagraniu. Wewnętrzne liście wydają się powoli przypalać (albo coś innego, więc przyjżyjcie się dobrze), nic na razie czekam. A może to za dużo nawozu, skoro liści teraz czystotechnicznie jest mniej..
Pojawia się sporo szronu a spora część topów zaczyna puchnąć i rozrastać się niestety te które sa na krawędziach zachodzi proces 50-60% wolniej ale muszą tam być 😞 będę mogł je wycinać po trochu a boczne naginać pod światło?
Co do "starych" odpadów, zrobiłem im wygrzewanie w piekarniku i powiem wam, że no kopie dobrze pierwszy raz w życiu mnie uśpiło 😄 Haj strasznie krótki do 30 min.
Co do eksperymentu zdaje się, że zaczyna nawet on puchnąć i złapał zieleni po tym jak po środku zrobiło się wiecej swiatła.
Znów trochę wiatraków poszło i małych kulek, ale zastanawiam się bo część włosków już jest brązowa widać je na szczytach oraz (niektóre popcorny z dołu) są już całe brązowe, czy to znak, że ten popcorn powinieniem wycinać? A co z topami?
#inside
#zoom
#all
#top
#mid
#bot
##experiment
#modernizacja
#szarpie (nie wiem jak wstawić video, ale macie link)
https://trawka.org/uploads/monthly_2025_07/movie.mp4.f32c05a25b2ccf167aeba65fc212d07f.mp4
Recommended Posts