beanyy001 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Witam! Po przebudzeniu się po zimie (właściwie) sklepałem sobie microboxa. Box po pudełku po butach. Sprzęcior: światełko: 1x20W Emos (2700K 1155 lm.) box: pudełko po butach wymiary ok. 20 cm x 15cm x 30 cm (dokładnie zmierze jeszcze ) wentylacja: 1 x wentylatorek wlotowy (chłodzący) na górze boxa. odbłyśnik: puszka aluminiowa docięta, nad żarówką. Plany: opcja 1: *box będzie służył przez pierwsze tygodnie życia rośliny (AF) a później piękne zostaną wysadzone na łono matki natury [zaoszczędzenie na czasie] opcja 2: *box będzie przeznaczony na AK47 przez całe życie rośliny. schemat załączony. zdjęcia dodam dziś lub jutro . narazie proszę o ocenę schematu. Nadmieniam, że pułapka świetlna odpada, ponieważ zostanie za mało powiechni użytkowej.
messy666 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 w sumie mam podobnego microboxa który właśnie służy mi na rozruch przed sezonem tyle że u mnie jest 20x20x30 z dwoma żarówkami: 23W i 11W dziięki czemu sprzęcik bardzo fajnie idziea wszystko fajnie u Ciebie tylko gdzie jest wylot? ten drugi czarny kwadrat na przeciwko?lepiej byś zrobił gdybyś na tylniej ściance wrzucił wentylatorek który by dmuchał prosto na rośliny świeżym powietrzem, a wylot ... najlepiej 2 były obok świetlówki ...wtedy łodygi roślin poprzez ciągły ruch jaki daje wiejący na nie wentyl usztywniają sie , robią się grubsze co daje większa wytrzymałość roslinek
Recommended Posts