Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

POMOCY - HPS

Recommended Posts

Opublikowano

A więc ... Kupiłem cały gotowy zestaw HPS z allegro

I nie działa, albo ja coś źle robię. Wkręcam żarówkę, podłączam kablem do gniazdka i słychać tylko delikatne 'bzyczenie'. Nie wiem czy ona musi się rozgrzać, czy żarówki do końca nie wkręciłem, albo tylko delikatnie kawałeczek ( na gwincie wystają z dwóch stron druciki, jakby uniemożliwiające wkręcenie żarówki) co będzie widać jak wrzucę fotki poniżej. Proszę o pomoc

Miałem zacząć od dziś fotorelacje i klapa Albo żarówka rozwalona, w co wątpię, było bardzo estetycznie zapakowane.

Opublikowano

sprawdź czy wszystkie kable są dobrze podłączone do kostek i do oprawki sprawdź czy się nikt nie pomylił w kabelkach bo kabel zasilający obojętne jak podłączysz ale od zapłonu do oprawki musi być podłączone tak jak na schemacie jak będzie na odwrót to nie zaświeci a brzęczeć będzie

druga sprawa to spróbuj dokręcić mocniej żarówkę te druciki w oprawce są po to żeby dociskały do żarówki dzięki czemu siedzie lepiej w gwincie gwint żarówki nachodzi na te druciki i żarówka się mocniej trzyma ja muszę dość sporo siły włożyć żeby dokręcić żarówkę do końca a jak jest niedokręcona to też nie odpala

pokombinuj i daj zdjęcie układu całego żeby był widoczny schemat narysuje ci jak być powinno to będziesz mógł sprawdzić czy tak jest

Opublikowano

po 1 widze ze jestes swierzy to uswidomie pare spraw - NIE MA WSTAWIANIA JAKICH KOLWIEK FOTEK NA POLSKIE SERWERY !!!
po 2 t druciki dociskaja cala zarowke do tego gwintu w srodku zeby nie latała zarówka w tym wejsciu tylko zeby sztywno siedziala , nie usuwaj jej w zaden sposob
po 3 jezeli lampa została prawidłowo podłaczona ( jesli tak uwazasz) a w aukcji pisało ze "gotowa do uzycia" to cos jest nie tak i dzown odrazu do ziomka od lamy i dogaduj sie bo szkoda forsy
po 4 jezeli znasz sie choc troche na elektronice to rozkrec od siebie czesci i skrec na nowo moze cos jest lekko nie podpiete i sie nie styka , nie dajac efektu swiecenia
pozdro !

Opublikowano

ok, dzięki upp. Dziś oddaje to do 'profesjonalisty' mam nadzieje, że jutro będę wszystko wiedział.

Co do ziomka, który wysłał, wszystko uzgodnione, ze zwrotem nie będzie problemu.

Co do fotek to faktycznie nie wiedziałem o tym, przepraszam.

• 1 miesiąc temu...
Gość Smoker Face
Opublikowano

Jak wkręcisz 150 do 250w układu, to żarówa Ci będzie gasła, lepiej zmontuj żarówę 250w.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+