Stachuuu Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 elo ,mam prozbe ,moglby ktos mi powiedziec jak mam podlaczyc kabel do zasilacza i do oprawki?nigdy ni ekorzystalem z magnetyka i mam problem...oto kabel i zasilaczte 3 kabelki co sa zaznaczone czarnym kolkiem ida do oprawki?nei wiem jak podlaczyc czerwone kolko jakas dziwna koncowka jest ,prosze o pomoc.
jan27d Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 a wiec tak niebieski do f brazowy do n kabel z wtyczka. lr podlaczasz niebieski la brazowy i to jest do oprawki
Stachuuu Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Opublikowano 5 Lutego 2011 a wiec tak niebieski do f brazowy do n kabel z wtyczka. lr podlaczasz niebieski la brazowy i to jest do oprawki za h uja nie rozumiem mozesz mi to jasniej wytlumaczyc? tak bedzie latwiej : 1 czy do oprawki idzie ten kabel gdzie wychoadza 3 mniejsze zaznaczony na zdjeciu czarnym kolkiem? 2 a gdzie dac ten pierdolnik co jest oznaczony czerwonym kolkiem? 3 zielone kolka ida do zasilacza?
lampa Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 to da się to łatwiej wytłumaczyć, niż jest to narysowane? do F i N podpinasz kabel z wtyczką. zółty kabel zawsze jest uziemieniem. Jak masz gniazdko z uziemieniem, to podpinaj (na rysunku ten piąty kabel). ale jak gniazdko nie ma uziemienia, to nic to nie da, także możesz olać ten kabel, do LR i LA podpinasz kable połączone z lampą tak jak jest to narysowane
lampa Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 ten żółty z jak to nazwałeś dziwną koncówka, to jest kabel zasilający? to znaczy ten z wtyczką? jak tak, to masz podpiąć go do metalowej części zasilacza (ale jeśli nie masz gniazdka z uziemieniem, to możesz go uciąć). dlaczego jest taka końcówka? jak widzisz, są tam 3 dziurki na śruby, żeby przykręcic cały układ np do ściany. Wtedy przewlekasz tą końcówke przez śrube i dopiero dokręcasz do ściany i tyle.
Stachuuu Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 ten żółty z jak to nazwałeś dziwną koncówka, to jest kabel zasilający? to znaczy ten z wtyczką? jak tak, to masz podpiąć go do metalowej części zasilacza (ale jeśli nie masz gniazdka z uziemieniem, to możesz go uciąć). dlaczego jest taka końcówka? jak widzisz, są tam 3 dziurki na śruby, żeby przykręcic cały układ np do ściany. Wtedy przewlekasz tą końcówke przez śrube i dopiero dokręcasz do ściany i tyle. siema lampa , kabel wyglada tak
Stachuuu Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 dziekowka lampa , a powiedz mi czy jest roznica miedzy niebieskim a brazowym kablem ,np brazowy pierwszy niebieski drugi ? czy tu jest bez roznicy?
lampa Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 w podłączeniu balast-lampa ma to znaczenie. ale w podłączeniu wtyczka-balast nie ma znaczenia.
microman Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam, nie zakladam nowego tematu. Ale mam pytanie o lampe hps. Dokladniej chodzi o schemat podlaczenia (oczywiscie widzialem przykladowe), ale interesuja mnie opinie na temat zaplonnika, statecznika i relay'a.linki wygasły. i teraz pytanie czy zamiast statecznika mozna uzyc relay'a i do tego zaplonnik j/w? prosze o szybka odpowiedz.
Recommended Posts