-
Wpisy na blogu
-
Przez THC-THC w Blog Konopny THC-THC
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Co do kwasu cytrynowego to tak on obniża ale czy soda podwyższa to nie mam pojęcia i ja ogólnie używam pH minus i pH plus od biobizz i to jest koszt około 20 zł za butelkę. A co do pH w fazie kwitnienia to dawaj bliżej 7 ja teraz daje im roztwór o pH 6,8 a wczoraj robiłem pomiary ranoffu i mają średnio 6,3-6,4 czyli same obniżają i teraz będę lał po 7 dlatego że chcę żeby w glebie miały minimum pH 6,5. I już ci wyjaśniam dlaczego a mianowicie przy wyższym pH czyli ok 6,8 do 7 w fazie kwitnienia o wiele lepiej pozwala to roślinie na lepsze wchłanianie fosforu i potasu. A jak przyjdą ci te mierniki jak chcesz to nagram ci filmik jak je używać i kalibrować chyba że podam ci numer i zadzwonisz na watsapp i pokaże ci na żywo 😉 a i jak chcesz to mogę podać ci kod na trzy darmowe pestki od Royal Queen Seeds i ważny jest do końca sierpnia ale do tego musisz zrobić zakupy. I uprzedzam pytanie ja nie potrzebuję bo na razie mam około 30 pestek i nie będę nic zamawiał a szkoda żeby ten kod się zmarnował. Tak że jak będziesz miał zamiar coś od nich zamawiać to daj znać a rośliny ogólnie mają ok i ja na razie jechałem do tej pory na ich pestkach. -
Przez krycha13 · Opublikowano
Najgorzej że oddone są najwięcej od lampy. Może tak od ściany odbija ale dlaczego tylko w jedną?😅 Do regulowania ph wystarczy kwas cytrynowy żeby obniżyć i soda oczyszczona żeby podnieść? Czy coś dedykowanego będę potrzebował? Bo gdzieś o tym regulowaniu w ten sposób wyczytałem. Teraz to chyba mniejsze ph niż 6.5? -
Przez Rysiu · Opublikowano
Grzyb na pewno nie. Racd zej czegoś brak. Z noznawiedoborami to mi slabo idzie rozpoznawanie. Byś musiał sprawdzić tebelę niedobborów i porównać do tego co tam jesy. Ale chyba stawiał bym na potas. Jaśniejące liście i brązowawe plami. Tym barziej, że to etap kwitnienia i zapotrzebowanie mają większe na ten pierwiastek. Może też żelazo. Sprawdż skład na tych nawozac co używasz. Zobacz jakich pierwiastków tam brakuje lub jakie są w składzie. -
Rysiu mam pytanie z innej beczki, jak myślisz to niedobór wapnia czy grzyb. Ja bym stawiał na deficyt calcium ale nie jestem pewien bo podobne ubytki powoduję grzyb. Jak myślisz? -
A temperatura i wilgotność jest ok i to norma że wilgotność skaczę po podlaniu ja mam to samo
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts