Muhamat_Alii Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Witam szanownych growerów mój problem polega na tym że jestem w trakcie pierwszego mojego indoru i mam problem jak dawkować nawozy ...Moje nawozy toCanna Terra Flores i Pk13/14 Hesi do gleby i kokosu i Supervit Hesi .Starczą te nawozy do końca czy muszę jeszcze dokupić planton K ?Moje roślinki są już w 3 tygodniu Flo i powinienem rozpocząć dawkowanie Pk 13/14 z tego co jest napisane na produkcie . Moje planty podlewam wodą żywca o rególowanym ph 6.7-6.5 .Teraz moje pytanie . Czy bez problemu mogę mieszać Canna Terra Flores z Pk 13/14 w normalnych dawkach jakie są na opakowaniu i nie popali mi roślin ? . Czy ktoś stosował taką kombinację tych dwuch specyfików ? Jeśli tak to w jakich proporcjach je mieszał razem ze sobą .jeśli ktoś może niech napisze dawkowanie w taki sposób .3 tydzień 25ml CTF i 2ml Pk 13/14 na 5L3 tydzień 30ml CTF i 4ml Pk 12/14 na 5L.... itp itd .Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotjotjot1 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 jo tez mam pk 13/14 od Hesi i Super Vit, ale nie mam canna tera flores. Ostatnio dalem troszeczke wieksza dawke plantonu k + normalna dawke pk 13.14 + super vit i nie popalilo roslin, tez byly jakos w 3 tygodniu flo. nastepne podlanie zrobilem sama woda + super vit. a nastepne juz planuje planton k + zwiekszyc dawke pk tak jak na opakowaniu + super vit. Mysle ze mozesz podalac tymi specyfikami, tylko wiadomo ostroznie powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dronabinol Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 otóż tak, jesli masz pk 13/14 to nawet WSKAZANE jest stosowanie tego nawozu z innym na flo. Tak nawiasem mowiac powinno pisac nawet w info. na podstronie produktu ze "Stosować łączenie z nawozami podstawowymi". co do łączenia tych 2 nawozów i dawkowania, to mozesz dawac na to normalna dawke terra flo z mniejsza dawka pk, za tydzien to samo tylko ze z wieksza dawka pk. Ogolnie wiecej nie znaczy lepiej, wiec musisz uwazac zeby nie przesadzic wiec lepiej wstrzymac takie próbowanie w miejscu gdzie widzisz ze taka dawka sluzy roslinie i jest przez nia dobrze przyswajalna:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muhamat_Alii Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Dzięki za uwagi postaram się coś wywnioskować ... może zrobie mały eksperyment na jednej z roślinek bo przecież mam ich 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.