Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Świetlówki Elektrox 200W - Czy ktoś już testował ?

Recommended Posts

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem takich oto świetlówek :

lampa_200w_barwa_2700_na_kwitnienie_hps_sodowa

(link wygasł)

Czy miał już ktoś do czynienia z tym wynalazkiem ?
Zastanawiam się jak jest z żywotnością tych świetlówek oraz czy aby na pewno mają przełożenie 1W/100Lm... Interesująca jest również opcja DUAL.. że niby generuje światło o dwóch barwach ? a może jest jakiś przełącznik ?

Proszę o opinie na temat tego produktu...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem taka zarówe w boksie.. tzn nie dokladnie to samo, bo moja miala 125W i byla na wzrost i kwitnienie. Dokladne dane 

LAMPA / ŻARÓWKA ENERGOOSZCZĘDNA 125W, CFL ELEKTROX (wzrost+kwitn.)

-lampa / żarówka energooszczędna 125W / realne zużycie prądu to 85W !
-przeznaczona do uprawy roślin
-model: CFL ELEKTROX 125W
-barwa: DUAL 2700 / 6500 K (kwitnienie i wzrost)
-wmontowany układ zasilający
-wymiary: L=37cm, fi=9cm, gwint E40
-uniwersalne zasilanie: 220 do 240V, 50Hz
-lampy energooszczędne nie nagrzewają się tak jak HPS i MH, ich zastosowanie oznacza BRAK KŁOPOTÓW ze zbyt wysoką temperaturą

ZALETY: 
- Żarówka nie potrzebuje żadnego dodatkowego układu zasilania 
- Nie nagrzewa się tak bardzo jak HPS i nie mamy kłopotów ze zbytnią temperaturą 
-Żywotność i wydajność świetlna jest kilka razy dłuższa niż u lamp HPS 
- Elektroniczny układ zasilania wmontowany w żarówkę zwiększa jej energooszczędność

STOSOWANIE: 
- Jako jedyne źródło światła 3 do 4 szt na 1 m2 
- Jako uzupełniające źródło światła w mniej doświetlonych miejscach 

zadowolony bylem, pomidorki rosly pieknie, a pobor pradu maly.

Opublikowano

Mam takie pytanie a jakby była taka lampka np.tylko na wzrost albo tylko na kwitnienie i jakby trzymał tam roślinke od początku do końca to byłoby czy nie bardzo?

Opublikowano

Mam takie pytanie a jakby była taka lampka np.tylko na wzrost albo tylko na kwitnienie i jakby trzymał tam roślinke od początku do końca to byłoby czy nie bardzo?

byłoby.

Opublikowano

Myślę, że HPS jest lepszy, ale świetlówka to świetlówka; nie trzeba balastów, nie grzeje się, nie brzęczy, nie jest za duża.

Opublikowano

Właśnie doszła dzisiaj do mnie...

Byłem trochę zdziwiony gdy otrzymałem paczkę ( nie podejrzewałem że będzie to świetlówka takich rozmiarów ) :D Długość około 40 cm :)

Dzisiaj biorę się za montaż do odbłyśnika i lecimy z koksem ;]

Póki co postawie pod nią kilka AF'ów i zobaczę jak się spisuje.. oczywiście wszystko opiszę :D

Opublikowano

hehe fajne są takie CFL'y mało się grzeją dzięki czemu mogą być jak najbliżej roślin 2cm 4cm od krzaka powiem Ci jeszcze że elegancko taki zestaw wygląda z kupnym odbłyśnikiem lub z perforowanej blachy aluminiowej tylko proponuje to wygięto blaszkę która łączy odbłyśnik i oprawkę od razu wywalić i zrobić samemu z jakiegoś grubszego aluminium aby wszystko było bardziej sztywne dzięki temu świetlówka gigancik nie będzie się bujał i będzie zawieszona poziomo

pozdro i powodzenia

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+