Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat z Wikipedii:

U roślin wymiana tlenu i dwutlenku węgla między tkankami rośliny a atmosferą odbywa się poprzez aparaty szparkowe, przetchlinki. W ciemności wymiana gazowa roślin związana jest z wydzielaniem CO2 i pobieraniem tlenu z tak zwanym oddychaniem mitochondrialnym (wyjątek stanowią rośliny CAM), w okresie dnia rośliny prowadzą wymianę gazową związaną z procesami fotosyntezy, oddychania komórkowego oraz fotooddychania w przypadku najliczniejszej grupy roślin C3, u roślin C4 nie obserwuje się wymiany gazowej związanej z fotooddychaniem a u roślin CAM wymiana gazowa jest regulowana przez wiele czynników takich jak światło i dostępność wody.

Także nie sądzę Bebook, żeby zmiana oświetlenia z 24/0 nie miała wpływu. Podczas ciemności roślina pracuje w inny sposób, więc nie można bez sensu świecić całą dobę :peace::trawka:

a co wy na teorie zeby roslinom nie fotoobojetnym siwecic od wyjscia z ziemi 12/12? zaczynaja kwitnac kiedy tylko moga, nie zuzywaja tyle pradu, fatk plon jest mniejszy ale 1dzien WEG to 2 dni FLO, wiec pomyslcie ile mozna skrocic uprawe, oszczedza sie prad, palonko jest szybciej a przy srednim boxie to moze byc calekiem oplacalne ;)

co do teorii zuzywania HPS lampa niewylaczana potrafi swiecic bez straty wartosci lumenów przez 5lat, a oswietlajac niezaleznie od fotookresu 12/12 18/6 itd lampe zaleca sie wymienic co rok ;)

czyli? swiecacy HPS nie zuzywa sie tak szybko jak HPS wlączany i wyłączany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Krotki weg ma sens i jezeli ma sie niewielkiego boxa to jest calkiem cool. Problem jest w tym ze roslina potrzebuje dojrzec zeby moc przejsc na flo. Swiecac 12/12 od wyjscia z ziemi nic nie da bo i tak nie przejdzie na flo puki nie bedzie gotowa wiec teoretycznie traci sie w takim przypadku bo rosliny sa mniejsze przez skrocony czas naswietlania a czym samym proces fotosyntezy. 2-3 tyg flo to minimum. Inaczej sie ma sprawa jezeli mowimy o klonach. Klon zawsze jest w tym samym wieku co rosliny z ktorej zostal wlasnie pobrany. Jezeli pobierzemy klona z rosliny ktora ma 4 tyg to i klon ma tyle i w tym wieku spokojnie moze przejsc na flo. Oczywiscie przydaloby sie mu dac czas na zapuszczenie korzeni lol :peace:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sensimilator, a moge wiedziec czemu sie nie klonuje ? na innym forum angielskim widzialem jak kolega klonowal z powodzeniem feminizowane LR#2?

A jesli chodzi o oswietlenie to moge co nieco powiedziec troszke doswiadczenia i starzu mam w tym wiec tak nie kazda roslina przyjmnie nawet 18/6 gdyz anatomicznie nie jest w stanie tego przetworzyc, nie twierdze tez ze po tych 18h nic sie nie dzieje i tylko kWh nabija to bzdura roslinka rosnie ale ten FP jest dobry na krotka mete. Osobiscie jak ja uprawialem swoje cuda dawalem roslinki do specjalnie zrobionego boxa wyposażonego w lampe CFL Blue 150w ( Dlaczego nie HPS albo co innego ? Proste nie grzeje sie tak ) i przez 2pierwsze tygodnie dawalem wlasnie 24/0 i lampe najnizej jak moglem dlaczego ? Proste przez pierwszy okres zycia roslinka dostawala pelno swiatla na bardzo bliskich odleglosciach przy miejszej temp. co mialo to dzialanie 2 cele jedno aby dac dobry start roslince i aby dobrze i szybko sie rozbudowala i 2-gie zapobiega niepotrzebnego wyciagania sie roslinek po tych 2 tyg zmienialem FP na 18/6 wlasnie i po okolo 2-4tyg zalezy od odmiany i chciwosci ^^ zmienic spokojnie na 12/12 :peace:

Opublikowano

No bo automat ma określoną długość życia i jak sklonujesz po pokazaniu płci to będzie miał ok. 2 tygodnie na topy a to trochę mało..

Opublikowano

kay, mozliwe kolego nie uprawialem jeszcze lowrydera nigdy gdyz nie podchodzi mi on zbytnio szkoda tego hpsa grzac te 18h nawet na tego lowrydera chyba ze na energooszczednych zarowkach w/g mnie ...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czy ktos z was uprawiał automaty z normalną fazą wega ok 3 tygodnie a potem przechodził na flo 12/12? Czy taki fotoperiod faktycznie zmniejsza plony u automatów?? niz np cały czas 20/4 lub 18/6.

Słyszałem że zmniejsza ale chcę dowiedzieć się od kogos kto trzymał automaty na flo 12/12 i czy faktycznie odczuł ubytek w plonie. Podajcie ile g wam wyszło

Opublikowano

ja tam na wegu przy swietlowkach trzymam 24/0 po 4 tygodniach czy tam 3 zalezyod boxa leci hps 12/12 i gra gitara te 18/6 to nie jest fajna sprawa bo nie wiesz jaka wielkosc osiagnie roslina trzymajac na takim oswietleniu ,zacznie ci kwitnac nie majac miejsca w boxie przy lampie i wtedy moze sie nie udac, jak sie myle to poprawcie mnie

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+