Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Pewnie lepiej krytykować kogoś za to że chciał coś sprawdzić i nabrać większego doświadczenia w teorii niż tylko słuchania w większości niedoświadczonych growerów że"nie da rady".Chcę zrobić foliaka z grubej folii i postawić rośliny an powiedzmy 15cm styropianie będzie to jakaś izolacja donice też nim obuduje, do foliaka wstawię znicze i regularnie będę rośliny spryskiwał teldorem.Zastanawiałem się też nad białą agro-włókniną podobno przepuszcza promienie słońca choć nie wiem czy to dobry pomysł?

• Replies 2,7 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

nie no próbuj, może jakimś cudem się uda. Ja nie daje szans, jednak trzymam kciuki. Powodzenia

jedyne moje sugestie, to raczej cienka folia, bo gruba wcale dużo lepiej nie wyizoluje, a napewno dużo mniej swiatła przepuści

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam pytanie,mino wicie czy jak gleba na outdoorze ma "dobry" odczyn ph to gdybym miał jakieś nawozy z wyższej półki to nie musiał bym tyle ziemi ze sklepu kupować np. dał bym na roślinę z 10 litrów lub mniej ale nie AF

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mozesz je nawet dwa miechy wegowac w boxie przed wysadzeniem, a to i tak nie wplynie na to, ze zaczna szybko kwitnac i dojda.Tlumaczone od lat, jednak jeszcze nie pojete jak widac...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świetny wybór, mega palenie
Koszty ziemi nie są duże a naprawdę warto, taka ziemia spod pokrzyw też nie jest pewna, ja w tym roku myślałem że będzie idealna bo pokrzywy były konkretne a okazało się że po przeschnięciu nie nadawała się do niczego. Worek 80l poniżej dyszki znajdziesz.
Im dłużej przytrzymasz w domu tym pewniej że przymrozki nie zaszkodzą rośliną, jak będziesz wysadzał w maju to nie ma sensu zbytnio trzymać w domu, chyba że do momentu wyjścia rośliny z ziemi.
Jeśli roślina nie będzie w torfie rosła, tylko w okół będzie to możesz sypać.
Pół metra może być, to jest tylko kwestia tego czy nie będą sobie słońca zasłaniały jak podrosną.

Opublikowano

A wedlug mnie ziema z pod pokrzyw moze byc lepsza niz taka tania sklepowa, ja sie o tym przekonalem podczas ubielgego outa. Jesli nie masz za duzo kasy to kup troche ziemi i wymieszaj z ziemia pokrzywowa. Peski mozesz odrazu wsadzac w ziemie na spocie, tylko uwazaj na pogode aby deszcze nie wyplukal nasion. Najlepiej na sam poczatek nakryc butelka.
Na slimaki slimakol lub inny preparat/ trociny. 0.5m spokojnie wystarczy. powodzenia

Opublikowano

Dzięki chłopaki, a co do trocin słyszałem że skwaszają ziemie. Myślę potrzymać roślinke 10 dni w domu przed wsadzeniem, będzie bardziej samodzielna; )

Opublikowano

Nie musisz trzymac w domu, mozesz wykielkowane sionka odrazu w ziemie na spocie wsadzac. Obetnij butelka, zrob kilka dzior na powietrze i przykryj na poczatkowe dni zycia roslinki. Taka fola mysle ze to cos podobnego. :happy:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+