Rother Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 owszem, przydaje się w tym celu. roślina rośnie bardziej na boki i masz więcej topów. jednak może obniżyć zdrowotność krzaka, a to na oucie powinno być priorytetem - na jesieni, przy dłużej dochodzących odmianach, może być np bardziej podatny na pleśń. Fimowanie może też w ogóle trochę opóźnić kwitnienie.
lampa Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 edmundo, kolega pytał o liście i to te najniższe. Nic nie odrywaj. liście to elektrownia słoneczna rośliny. A bez "prądu" nie będzie z czego budować topów. A te liście co są roślinie niepotrzebne, same odpadną
Rother Opublikowano 30 Października 2010 Opublikowano 30 Października 2010 aaa hehe, patrzylem jednym okiem bo zaspany bylem
Jan Kowalski Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Ej panowie zacznijmy jeszcze raz , nie chodzi mi o obrywanie wszystkich liści , tylko kilku dolnych. Otóż dowiedziałem się że jak roślina puszcza już typowo pięcio palczaste liście i jest już większa, ponoć można oderwać poniższe liście kiedy jeszcze nie kwitnie , to ta będzie bardziej zwarta ( tworzyła jeden szczyt )nie chodzi mi o podcięcie stożka wzrostu. Tylko o usunięcie około 4 ,5 pierwszych pięter które jeszcze nie puszczają typowo konopnych ząbkowanych liści ? A w efekcie tego podobno roślina całą energie kwitnięcia skupia na głównym topie nie ma odgałęzień , odrostów tylko jeden wielki główny top! E: Nawet na którymś seedbanku piszą o jakims automacie gdzie producent wspomina o usunięciu kilku dolnych listków , gałązek by roślina całą swoją produktywność odała na jeden główny top !. Coś komuś się obiło o uszy o takim czymś ? pozdrawiam!
Tal_Rasha Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Mi się obiło, że jak nie zrobisz FIMa ani LST, to wyjdzie Ci jedna wielka szczota, z kilkoma małymi odrostami. Chyba masz na myśli pozbycie się dolnych liści z których wyrastają te mniejsze boczne odrosty?
Jan Kowalski Opublikowano 31 Października 2010 Opublikowano 31 Października 2010 Tak o to chodzi ! pozostawiając topa podobno cała produkcja idzie w ten jeden top! hehe a fajnie mieć jednego dużego topala zbudowanego z dużych budsów ! a nie popkornu jak przy podcięci. Więc jak doszliśmy do porozumienia może gdzieś ktoś widział taką technikę ? opłaca się ? pozdrawiam!
Jan Kowalski Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 1. Jak roślina będzie miała około 5 palców liści ząbkowanych ( Tych własciwych typowo konopnych tzn te co masz w tele forum) Chodź to tylko teoria ja kiedyś przyciełem nad piętrem 3 palców co prawda się ociągała ale w końcu odbiła i była gitara. Ale tnij po tym 5tym piętrze. Więcej pobierze swiatła i szybciej ruszy do pszodu psss do góry xd a nawet i w szerz. 2. czemu nie ale bym ci polecił wysadzić wcześniej roślinę w kwietniu tak byś miał już raz podciętą w maju kolejnego fima możesz zrobić w połowie maja koniec maja jak pewnie wierz po podcięciu roślina się trochę zwiesza z rozwojem po takim zabiegu. 3.Dobrze by było jak już by rozbudowała z te 3 ,4 kolejne pietra bo moze jeszcze czuć szok po pierwszym. 4.klonów nie robiłem więc Ci nie odpowiem. Pozdrawiam.
Jan Kowalski Opublikowano 28 Listopada 2010 Opublikowano 28 Listopada 2010 Ogólnie bym posadził jak najbliżej tych wysokich krzewów nie beda się tak zucać w oczy po dwa i dalej kolejne dwa nie wszystko w kupie. Możliwe że ta twoja miejscówka służy do zbioru siana więc uważaj nic nie na środku hehe.,
doktorek Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 mam pytanie jak bede robił sadzonki pod lampa moge uzyc kubeczkow 0.2 wiem ze w tamtym roku miałem 0.5l doniczki i dały rade teraz chce wiecej roslin wyrzucic a niemam takich warunkow zeby w doniczki wjebac tylko w kubki i ile mczasu sadzonka musi byc w takim kubeczku zeby dała sobie spokojnie rade na dworku pozdro
lampa Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 w kubeczkach 0,2 to jak najkrócej. Góra kilka dni, bo jak potrzymasz za długo, to bedziesz mieć karły
Recommended Posts