Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Nie chciałem zakładać nowego tematu, a więc pisze tutaj :razz: W piątek jadę do moich dziadków gdzie chce posadzić 2 krzaczki ale mam niestety parę problemów... Po pierwsze nie będę mógł za bardzo się tym opiekować, ponieważ dom moich dziadków jest oddalone o 40 km od mojej miejscowości :cry: Będę odwiedzał rośliny co jakieś 2 tygodnie jak do niech przyjadę po za ty mogę czasami tam wpadać na rowerze... Po drugie i najgorsze to nie mam za co kupić ziemi, bo wszystko zbieram na spot w mojej miejscowości... Na tej ziemi co chciałem zasadzić roślinki rosną zawsze ogromne pokrzywy w domu mam jeszcze 5 kg dolomitu więc mogę go dodać do ziemi... Nasiona będą pochodziły z OP Out Mix, dlatego niewiem jaka to odmiana... Jak myślicie opłaca się tam wsadzić te krzaczki ?? Pozdro
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedz Może zdecyduje się na jakąś większą ilość palantów Jeszcze zobaczę, ale mam 100% pewności że nikt tam chodzi co jest plusem
uciulanygiecik Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 czy rozlanie na miejscowce dookola 5 l wody zmieszanej z polowa biohumusa pomoze wszechobecnym pokrzywom osiagnac duza wysokosc? bo w lecie jak szukalem spota byly wysokie na okolo 150 cm...i dzisiaj zrobilem tak jak napisalem wyzej
rookie Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 tak tylko uważaj z dawkowaniem żebys nie popalił bo będzie odwrotnie niż byś chciał dobrym sposobem jest podsypać saletrą habzie.. a ja mam pytanie co oznacza jak pestki opadaja na dno w wodzie? czym sie różnia od tych które nie chcą opaść w ogole to ma jakieś znacznie?
rapmaniak15 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Mam pytanko. Kumpel sadzi na outdoor ale nie wie jak glebokie powinny byc dolki. Ostatnio wykopal 15-20 cm. Ma ponad 130 nasion. Sadzi na ziemi z miejscowki, pelo pokrzyw i rzeka obok. Na takiej ziemi tez powinno wyjsc bo czytalem ze jak sa pokrzywy to zanczy ze dobra.
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 30cmx30cmx30cm to daje 27 litrów czy ja źle liczę? [ Dodano: 2008-04-29, 15:13 ] z tego co ja obliczyłem to jest 2,7 litra a na krzaka na out to 20 min. OCB?
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A ja mam big buda z tamtego sezonu ma 2 dni kiedy dac na out ?? bedzie on w doniczce 20l bo jest to dlamnie wygodniejsze
voodoo Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 ej mam pytanie. mam troche wyciągniętą roślinkę.. mam zamiar ją przesadzić do większego kubeczka a za tydzień na outdoor... nic się nie stanie jak przy przesadzanu zakopie ponad połowe tej długiej łodygi? chcę żeby roślinka była stabilniejsza i bardziej się rozkrzaczała zamiast rosnąć wzwyż
Pyton121 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A czy ktoś może mi powiedzieć czy takie malutkie czarne mrówki mogą jakoś zaszkodzić młodym roślinkom bo bardzo się do nich pchają
Pan Stanisław Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 na mrówki to chyba dobra jest sul ale nie jestem pewien :!: gdzieś na forum o tym było :?
Recommended Posts