Skocz do zawartości
oferta nasion marihuany i konopi 1 plus 1

growshop grower.com.pl

Bud Voyage - Fat Bastard Auto x2, Voyager F1 Auto, Permanent Marker Auto, BlackBerry Moonrock Auto, Funky Candy Auto

Recommended Posts

Opublikowano

Siema. Przygody ciąg dalszy i dalej jakieś chujstwo w ilości dwóch sztuk dziś widziałem i usmierciłem. Oznacza to że coś jeszcze się wykluło bo jeden osobnik młody a drugi tłusty był. Wleciały nicienie w ilości 1m oraz dołożyłem lepów. Na niektórych liściach widać efekty żarcia korzeni i odmówiłem jeszcze nicieni żeby zapodać je po raz ostatni koło środy i zaprzestać dawania wody od góry. Za około tydzień powinny ładnie odbić i ze względu na szkodniki nie będą Panny trenowane w ogóle,takie jest założenie a czas pokaże czy upchne je pod lampami bez szkód. Mój błąd że sadzonki były w tym samym boxie co duże,bo to one były źródłem ziemiórek i były na tyle małe że larwy odbijają się mocno na niektórych osobnikach.

IMG_20260831_132849786.jpg

IMG_20260831_132841647.jpg

IMG_20260831_132658800.jpg

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Men_of_Rust napisał(a):

Siema. Przygody ciąg dalszy i dalej jakieś chujstwo w ilości dwóch sztuk dziś widziałem i usmierciłem. Oznacza to że coś jeszcze się wykluło bo jeden osobnik młody a drugi tłusty był. Wleciały nicienie w ilości 1m oraz dołożyłem lepów. Na niektórych liściach widać efekty żarcia korzeni i odmówiłem jeszcze nicieni żeby zapodać je po raz ostatni koło środy i zaprzestać dawania wody od góry. Za około tydzień powinny ładnie odbić i ze względu na szkodniki nie będą Panny trenowane w ogóle,takie jest założenie a czas pokaże czy upchne je pod lampami bez szkód. Mój błąd że sadzonki były w tym samym boxie co duże,bo to one były źródłem ziemiórek i były na tyle małe że larwy odbijają się mocno na niektórych osobnikach.

IMG_20260831_132849786.jpg

IMG_20260831_132841647.jpg

IMG_20260831_132658800.jpg

Jest akcja i reakcja 😉 i jak juz wisz ja mam tą samą przygodę teraz 😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Jest akcja i reakcja 😉 i jak juz wisz ja mam tą samą przygodę teraz 😉

Błąd jak jakiś małolat co naczytał się netu a nie wie co jest pięć 🤣🤣. Dalej nie będę się pogrążał tylko działam 🤣

• Like 1
Opublikowano

Siema. Dziś na czas przesuszenia ziemi donice zleciały z podstawek,zabieg celowy gdyż normalnie co wypicie wody przez rośliny powinno robić się naście godzin pauzy przed dodaniem świeżej wody. Ja z racji czyszczenia podstawek co dwa tygodnie odstawiam je na bok na około dobę. Ziemiórek przygody ciąg dalszy,nie ma ich już dużo ale jakieś pojedyńcze ścierwa jeszcze moje sprawne oko wyłapuje. Jak widać na zdjęciach Panny mają się względnie dobrze jak na mój błąd wysiania nasion w namiocie z ziemiórkami. Po co niektórych liściach widać efekty żerowania larw i podjadania korzeni i te liście zostaną usunięte w odpowiednim momencie. Światło rozkręcone na 400 ppfd, temperatura 28° , rH 65%. Ze względu że na liściach nie widać mutacji nie będzie przeprowadzana selekcja i wszystkie dostaną szansę na dokończenie cyklu życia. Mix ziem spisuje się idealnie i nie widać objawów popalenia azotem ani niedoborów. Międzywęźla ładnie i gęsto się zbudowały i póki jest ich po pięć na każdą roślinę.

IMG_20260902_084501644.jpg

IMG_20260902_081532278.jpg

IMG_20260902_081513331.jpg