Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc.pl

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Widzę że jesteś wielkim growerem 

jak byłby problem z ph co za tym idzie problem z przyswajalnością to by topy nie puchły lub nie spuchły aż tak 

a rośliny przyswajały składniki odżywcze tylko się zjadły przed niedobór odkąd zacząłem podawać większe dawki to się ładnie zazieleniły co już nam skreśla problemy z ph a i runoff też nie raz mierzyłem i był w normie także pozdro 

nawozy organiczne mają to do siebie że same zbijają ph do 6,7 w moim przypadku także życzę powodzenia w uprawach 😉

4 minuty temu, Men_of_Rust napisał(a):

Patrząc na Mazary i resztę widać problemy z pH a co za tym idzie problemy z wchłanialnością składników odżywczych. Większość niedoborów growerów bierze się z niewłaściwego pH i mylone jest z niedoborami. Nawozy organiczne nie zmieniają w zasadzie zabawy z pH wody czy roztworu. Żeby nie zabijać mikroorganizmów stosuje się organiczne regulatory jak np sok z cytryny 🤣 , okresowo i tak daje się zestaw bakterii bo często dochodzi do przesuszenia medium. A ty myślisz,że ten twój trening nie jest stresem??? Więcej nie znaczy lepiej!

Logiczne chyba że jest stresem bo to jednak ingerencja w strukturę rośliny i wyginasz ją ale to nam daje większy plon i równy baldachim ale z tego co widzę tego ty też nie wiesz 

Opublikowano
1 minutę temu, szczurek10 napisał(a):

jak byłby problem z ph co za tym idzie problem z przyswajalnością to by topy nie puchły lub nie spuchły aż tak 

a rośliny przyswajały składniki odżywcze tylko się zjadły przed niedobór odkąd zacząłem podawać większe dawki to się ładnie zazieleniły co już nam skreśla problemy z ph a i runoff też nie raz mierzyłem i był w normie także pozdro 

nawozy organiczne mają to do siebie że same zbijają ph do 6,7 w moim przypadku także życzę powodzenia w uprawach 😉

Na co ja lecący na organice i z jednego krzaka wyciągający więcej jak ty z boxa 🤣🤣,mowa o automatach bo fotperiodycznymi mógłbym wpędzić cię w kompleksy. Ty widzisz pseudo niedobory a ja widzę zjebane pH i nie tylko. Korzystaj dalej z chatgpt a ja zostanę przy swoich książkach. To nie była złośliwość a jedynie słuszna uwaga. Ty w 36 dniu miałeś zjebane wszystko co mogłeś i dołożyłeś im żarcia bo według ciebie nie miały w glebie składników 🤣🤣🤣. Nie zerkałem jeszcze czy światłem ich nie poblokowaleś bo i po co skoro ty zrobiłeś to tak jak uważałeś za słuszne.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Men_of_Rust napisał(a):

Na co ja lecący na organice i z jednego krzaka wyciągający więcej jak ty z boxa 🤣🤣,mowa o automatach bo fotperiodycznymi mógłbym wpędzić cię w kompleksy. Ty widzisz pseudo niedobory a ja widzę zjebane pH i nie tylko. Korzystaj dalej z chatgpt a ja zostanę przy swoich książkach. To nie była złośliwość a jedynie słuszna uwaga. Ty w 36 dniu miałeś zjebane wszystko co mogłeś i dołożyłeś im żarcia bo według ciebie nie miały w glebie składników 🤣🤣🤣. Nie zerkałem jeszcze czy światłem ich nie poblokowaleś bo i po co skoro ty zrobiłeś to tak jak uważałeś za słuszne.

To powiedz mi po co mam regulować skoro po dodaniu nawozów mam ph wody 6,7? A resztę sobie mikroorganizmy same buforują nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak living soil to w nim też byś regulował ph? 

Edytowane przez szczurek10
Opublikowano
37 minut temu, szczurek10 napisał(a):

Logiczne chyba że jest stresem bo to jednak ingerencja w strukturę rośliny i wyginasz ją ale to nam daje większy plon i równy baldachim ale z tego co widzę tego ty też nie wiesz 

Skoro 80 parę gram z krzaka nazywasz większym plonem to nie ma sensu podejmować polemiki,tak samo jak jakościowych zbitych topów i ciebie próżno szukać.

27 minut temu, szczurek10 napisał(a):

To powiedz mi po co mam regulować skoro po dodaniu nawozów mam ph wody 6,7? A resztę sobie mikroorganizmy same buforują nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak living soil to w nim też byś regulował ph? 

A ty nawozy walisz do każdego podlania 🤣🤣🤣?

Opublikowano
27 minut temu, szczurek10 napisał(a):

A z resztą @Men_of_Rust co ja ci będę tłumaczył i marnował czas wejdź sobie na rośliny do @Wesoły Ogród Aliena on też nie reguluje ph przy organice i zobaczysz czy potrzeba to robić czy nie 

Wiadomo jak masz około 5ph to trzeba albo około 8 

Chłop używa living soil allmix 🤣🤣 i to zupełnie inna sprawa jak twoje organiczne nawozy 🤣🤣. Wiedza nie boli.

Opublikowano
Teraz, Men_of_Rust napisał(a):

Chłop używa living soil allmix 🤣🤣 i to zupełnie inna sprawa jak twoje organiczne nawozy 🤣🤣. Wiedza nie boli.

XDDDDDDD to prześwietl jego poczynania w tej samej ziemi co ja mam też nie reguluje ph 

zapierdalaj do lasu z Konewka z wyregulowanym ph 

Lub podlej trawę na podwórku też oczywiście z wyregulowanym ph żeby ci koloru nie straciła pozdro szkoda mi czasu na takich jak ty 

Opublikowano
1 minutę temu, szczurek10 napisał(a):

XDDDDDDD to prześwietl jego poczynania w tej samej ziemi co ja mam też nie reguluje ph 

zapierdalaj do lasu z Konewka z wyregulowanym ph 

Lub podlej trawę na podwórku też oczywiście z wyregulowanym ph żeby ci koloru nie straciła pozdro szkoda mi czasu na takich jak ty 

Braku wiedzy nie nadrobisz chamstwem i napinaniem się. Usiądź do książek i poczytaj sobie trochę o konopiach jak i ogólnie o botanice. Ja nie będę ci tłumaczył bo nie jestem po to na tym forum. Zajrzyj za jakieś 6 tygodni na moją relację to się wtedy razem pośmiejemy.

Opublikowano

Chujowe książki musisz czytać skoro nie wiesz że jak masz bogatą glebę w mikroorganizmy i wodę 7,2 ph z kranu to nie musisz regulować ph bo zrobią to za ciebie mikroorganizmy 

juz parę takich jak ty było tutaj na forum i też o to płakali a ich mokre palenie nie wazylo tyle co moje suche