Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano
Godzinę temu, PonuryKlekot napisał(a):

@koloberpewnie. Co kto lubi. Ja na mineralnych hoduję już sześć lat. Mają to do siebie, że są silnie stężone i efekty widać niemal odrazu. Ale trzeba uważać, bo łatwo przedobrzyć i spalić panny. Natomiast jeśli chodzi o bio to są naturalne i trzeba czasu, aby roślina Ci za nie podziękowała. No i są w sumie wygodniejsze, bo nie musisz przestrzegać restrykcyjnych widełek jeśli chodzi o zasolenie gleby. Ale z kolei musisz trzymać niższe pH wody niż na mineralnych jeśli się nie mylę, bo inaczej rośliny nie przyswoją składników. Ile ludzi tyle opinii i preferencji. 

Ja i siebie w uprawach organicznych nie stosuje żadnych regulatorów pH za mnie regulują to mikroorganizmy i zobacz na moje relacje nic im nie brakuje a nie znają pH minus czy plus 😅 😉 I tak są wygodniejsze dlatego przeszedłem na organike bo odstawiam wodę na 48h i taką podlewam od siejki👍 ale w donicach masz opór mikroryzy i trichodermy. Do tego wymieszany Worms Humus i pełna paleta symulantów które działają bezpośrednio na roślinę i jest np. Humic i to pożywką dla gleby i organizmów oprócz nawozów i innych rzeczy a mineralnymi nadrabiam niedobory w tej uprawie z auto. I naprawdę fajnie to hula co z resztą widać na zdjęciach ale fakt jest taki że wzrost jest wolniejszy i do sporo. Bo jak bym jechał na mineralnych to przypuszczam że przygotowywał bym się powoli do siatki i flipa😉

Opublikowano
9 godzin temu, PonuryKlekot napisał(a):

Ależ nie ma za co. Aczkolwiek w całym moim krótkim skądinąd życiu jeszcze nikt nie uraczył mnie epitetem "pani". Zrobiłeś mi dzień przyjacielu. 😁Zapytałeś o nową postać na forum, więc napisałem Ci, że nowa. 😊 Co do osmozy jest ona z firmy AquaVita od polskiego producenta na popularnym polskim serwisie aukcyjnym. Wysyła za granicę. 

140909.png

Se kupie jak będę w Polsce, na zajączka 😁. Bo mnie denerwuje bieganie do Lidla po 6 paki wody. A ty biegałaś do Lidla czy do biedronki, zanim sobie oszczędziłas noszenia butelek i wrzucania do automau😅

W ogole tak od razu na ty🙈

No ale pani juz nie wypada, a ponury klekot to za dużo pisnia🤣