Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Automaty od THC-THC | auto Mazar | Blue Cookies auto | Rude Bud Xtreme auto | Lowres#3 XXL albo Low AK47

Recommended Posts

Opublikowano
1 godzinę temu, kolober napisał(a):

Siema👊

No i częściowo mamy to👊💪👍

24 godziny od wyłożenia pestek na papier pokazały się praktycznie we wszystkich odmianach od THC-THC kiełki i tylko Auto Mazar się obija. Ale to może być spowodowane tym że te pestki mogą być troszkę starsze ale jestem dobrej myśli 👍💪

IMG_20251028_133126.jpg

Uwielbiam ten widok 🤩👌👏

• Like 2
Opublikowano

I dziewczyny siedzą w inkubatorach😁 wszystkie wypuściły kiełki i znuw 100% kiełkowania mimo tego że Auto Mazar wyraźnie jest do tyłu bo Skorupki pękły i pokazały się minimalne kiełki. I ja ogólnie jeżeli tylko się pojawiają kiełki i mają 2-3 mm i to jest wystarczające a nawet wskazane. I jeżeli ktoś wam mówi żeby czekać aż kiełek będzie miał 1cm do 1,5cm to powiedzcie mi żeby się puknął w czoło 😉 A to dlatego że na tym głównym korzonku wyrastają micro korzenie i wrastają w papier a zdjęcie CH z papieru powoduje uszkodzenia. Dlatego ogólnie najlepiej jest kiełkować nasiona od razu w glebie ale dla początkujących może stanowić to pewien problem. Dlatego że najczęściej zalewają świeże nasiona za dużą ilością wody i zabierają im dostęp do tlenu przez co gniją.

IMG_20251028_202846.jpg

Jutro tylko posprzątać boxa i ogień bo jak na razie to siedzę od 13tej i trymuje ścinkę 😉😁💪

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, kolober napisał(a):

I dziewczyny siedzą w inkubatorach😁 wszystkie wypuściły kiełki i znuw 100% kiełkowania mimo tego że Auto Mazar wyraźnie jest do tyłu bo Skorupki pękły i pokazały się minimalne kiełki. I ja ogólnie jeżeli tylko się pojawiają kiełki i mają 2-3 mm i to jest wystarczające a nawet wskazane. I jeżeli ktoś wam mówi żeby czekać aż kiełek będzie miał 1cm do 1,5cm to powiedzcie mi żeby się puknął w czoło 😉 A to dlatego że na tym głównym korzonku wyrastają micro korzenie i wrastają w papier a zdjęcie CH z papieru powoduje uszkodzenia. Dlatego ogólnie najlepiej jest kiełkować nasiona od razu w glebie ale dla początkujących może stanowić to pewien problem. Dlatego że najczęściej zalewają świeże nasiona za dużą ilością wody i zabierają im dostęp do tlenu przez co gniją.

IMG_20251028_202846.jpg

Jutro tylko posprzątać boxa i ogień bo jak na razie to siedzę od 13tej i trymuje ścinkę 😉😁💪

Pełna profeska 👌💪👏

Ja kiełkuje na chusteczkach higienicznych bezwonnych..

Powód? Ręczniki papierowe są sztywniejsze i faktycznie te mikro włoski z kiełka potrafią się tak wczepić, że nawet delikatnie wyjmowane są narażane na uszkodzenia..

Chusteczka nasiąknięta niemal się rozpływa pod własnym ciężarem stąd uwolnienie jest dużo łatwiejsze i większa szansa na uniknięcie uszkodzeń mikro włosków..

Fajnie że na to zwracasz uwagę, ja również. 2-3 mm i do gleby a nie 1-1,5 cm..👌💪👏

Edytowane przez Bestia_86
  • Like 1
Opublikowano

Tak czy siak zawszę uszkodzimy mokro korzenie jak kiełkuje my czy to na chusteczkach czy na ręcznikach albo wacikach, to po prostu nie jesteśmy w stanie tego uniknąć i tak jak piszesz ewentualnie możemy zniwelować te szkody😉👍

• Upvote 1