-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Elo420👊 I dzisiejsze zdjęcie po usunięciu drugich siewek, młode wyglądają silnie i zdrowo 👍 💪 i zdjęcie jest z pod przyciemnionej lampy żeby mi nikt nie pisał o niedoborach 😉🤣 -
Przez kolober · Opublikowano
Dla wszystkich „ekspertów” od pH i niedoborów: Uprawiam w pełnej organice – GHE/TA Pro Organic + mikroorganizmy, żywa gleba, kompost, mikoryza itd. W takim systemie NIE REGULUJE SIĘ pH. Kropka. Dlaczego? 1️⃣ Bo w żywej glebie nie działa chemiczne pH, tylko biologiczna buforowalność. Mikroorganizmy same utrzymują odpowiednie pH w strefie korzeniowej. GHE/TA PRO ORGANIC jest zaprojektowany dokładnie do tego – bez regulacji. 2️⃣ Jeżeli ktoś twierdzi, że „muszę regulować pH”, to znaczy, że myli uprawę mineralną z organiczną. pH reguluje się przy solach mineralnych – NIE w żywej glebie. 3️⃣ „Jasne liście” pod lampą LED nic nie znaczą. Każda roślina pod mocną lampą wygląda jaśniej. Dlatego zdjęcia robię poza światłem i dopiero wtedy kolor widać prawidłowo. 4️⃣ Moje rośliny nie mają żadnych niedoborów: – brak żółknięcia międzyżyłkowego, – brak plam, – brak toksów, – liście są symetryczne, ciemnozielone i zdrowe. To jest wzorcowy kolor dla organiki. 5️⃣ W organice najczęściej robiąc coś przy pH → dopiero można wszystko popsuć. pH 6.0–8.0 jest tolerowane bez żadnego problemu, bo mikroby to wyrównują. Więc dla jasności: NIC nie reguluję i wszystko rośnie zdrowo – tak właśn ie działa prawdziwa organika. -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Bardziej mnie martwią te dwie roślinki.. Mam nadzieję że to faktycznie niedobór magnezu a nie jakieś przekarmienie.. Delikatnie spryskałem tym swoim cal Mag i czekam aż przyjdzie ten od BioBizz bo już wysłany.. Nie podlewałem bo jeszcze gleba delikatnie wilgotna, jutro podam tym dwóm trochę do gleby.. -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Powiem Wam że robi jebana robotę 😂😂😂 Tak wyglądają liście z bliska 😁
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts