-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
Ogólnie to ogarniam przelania. Przesuszenia. Fajnie ze piszesz. Ja po prostu nie rozumiamialem czemu 3 dni oklapniete byly no ale wywnioskowałem ze to stres. Ogólnie dzięki za pomoc 😊 założyłem akurat konto w takim momencie więc musiałem wszystko opisać xd -
Przez kolober · Opublikowano
https://hemplo.pl/uprawa/marihuany/problemy/przesuszenie-i-przelanie/ Tu masz bardzo fajny artykuł na temat przesuszenia i przelania konopi może coś ci podpowie👍 -
I jak teraz dałeś500 ml to następnym razem 1litr ale dopiero jak dobrze przeschnie to co w lałeś teraz. I jak zobaczysz że wypiją to w dwa dni to daj znowu 1litr więcej aż dojdziesz do przelewu. A i podlewaj powolutku i nie wiem czy wiesz to ale pisze tak ogólnie 😅 a co do tego rusztowania to spoko ale mi chodziło że możesz zrobić stelaż na ⅓ boxa i prowadzić rośliny np. scrog drugi sam toping plus lat. Tak będziesz mieć możliwość jednocześnie robić różne treningi ale to taka ciekawostka jak będziesz chciał -
I jak masz 19l to między 5l a 6l wlanej wody powinien pojawić się runoff 😉 ⅓ objętości donicy👍 -
Ej one się podniosły dlatego że dałeś wodę z nawozem to dlatego bo korzenie dobrały się do nowej ziemi i żarcia a do tego jak się rozrosły to złapały tlen👍 i trza było odrazy pisać że to dwa dni😅 ale spoko i ostrożnie z wodą. Ale możesz zacząć myśleć podlewać do ranoffu czyli przelania spodem doniczki. To podlewanie będzie ci średnio wychodziło co 5dni i to jest najlepszy sposób podlewania bo ważysz w ręku doniczkę na sucho i później po podlaniu i jak znowu jest lekka to podlewasz znów. Tak nie przelejesz roślin a one mają miesiąc prawie tak możesz zwiększać systematycznie ilość wody czy tam roztworu z nawozami
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts