Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

LED GROW PHYTOLITE NX2 400 i wentylacja

Recommended Posts

Opublikowano

Mam do wydania na jeden box 4000zł. I właśnie z tym zeusem wezmę, co powiedziałeś, że poradzi sobie bez problemu.

W sumie chciałbym wydać 8000zł  na 3 boxy. W tym HPS. I tu mam pytanie, czy HPS 600w nada się do boxa 120x120. Czy po żarówce będziesz wiedział czy się nada? Przy tym boxie co chcę kupić, producent piszę że lampa ma 92 000 lumenów i jest do roślin autokwitnących na dwie fazy: kwitnienie i wzrost. Co o tym myślisz?

Doradź coś z tym boxami, będę wdzięczny. Zaraz po tym jak kupie boxy, wżucam nasiona do ziemie i lecę z growlogiem.

Opublikowano

Hps 600 ogarnie bez problemu taki box.

Jak chcesz 4k wydać na jeden, to mars hydro ma fajne zestawy. Box 1.2x1.2, LED 480W, plus akcesoria. Sprawdź ich stronę. 

Ten lumatek 300W to na 1m² ok. Do większego Boksa bym go nie dawał 

Opublikowano

To kupię tak:

1. Box 100x100 z zeusem

2. HPS 600w 120x120

3. Box 60x60 z mars hydro 150w.

Ten zestaw z HPS zawiera taką żarówkę: Żarówka HPS 600W CULTILITE SON T GARO 600W 90000lm dla roślin Autokwitnących.

Będzie dobra? Będę sadził w boxie 9 automatów. W tym 120x120.

Ile roślin mogę zmieścić do boxa 100x100?

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie hps to hps. Pierwsze słyszę o jakichś specjalnych hps dla roślin auto kwitnących. Jakiś chwyt marketingowy 🙂

W takiego 100x100!to 4 do 9 roślin. 

W tym 120x120 9 roślin w sam raz. Nie będzie za ciasno. Dobrze miejsce zagospodarowane.

W tego 100x100 dał bym 4. 9 to już trochę może być ciasno. 4 fajnie się rozrosną.

A w tego 60x60 wsadził bym tylko jedną. Będzie wielki krzaczor. Ewentualnie 4, ale będzie ciasno. 

Edytowane przez Rysiu