Michal18069300 Opublikowano 12 Lipca 2024 Opublikowano 12 Lipca 2024 O co chodzi 3 tydzień weg ... ? Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 13 Lipca 2024 Opublikowano 13 Lipca 2024 Czy to są przezroczyste doniczki? Jaka wielkość doniczek/kubków? Cytuj
Rysiu Opublikowano 13 Lipca 2024 Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) O co chodzi? Nikt nie wie o co chodzi 🙂Nie napisałeś żadnych konkretnych informacji, jaka ziemia, nawozy, doniczki. To skąd mamy wiedzieć o co chodzi 🙂 Pewnie jakieś niedobory mają. Zjebałeś, nie przygotowałeś się dobrze, nie poczytałeś i teraz o co chodzi. Poleciałeś na partyzanta i takie efekty. Sprawdź coś takiego jak tabela niedoborów. Tam masz zdjęcia liści z różnymi niedoborami, przenawożeniami. Edytowane 13 Lipca 2024 przez Rysiu Cytuj
Michal18069300 Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Opublikowano 13 Lipca 2024 Awięc tak ... podlewane było i jest plagron alga grow 4ml L Plagron root 2ml L i bio bizz fish mix 3ml L i myślę że to od Fish mix ten problem bo tylko tej dałem i tylko ta ma taki problem . Cytuj
Michal18069300 Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Opublikowano 13 Lipca 2024 Na tabele z niedoborami już patrzyłem i nic tam takiego nie widze lamparcie listki ... ziemia z biedronki z cocos 50/50 dawałem sensi cala mag także przygotowany jestem . Wszedłem tu tylko po poradę experta a nie głupie wpisy . Jak nie możecie pomóc to proszę temat do kosza i po sprawie. Dodam że roślinka normalnie rośnie tylko te 3 liście są jakieś takie .... Nie możecie pomóc to żegnam eloo... Cytuj
Ayahuasca Opublikowano 14 Lipca 2024 Opublikowano 14 Lipca 2024 Jak chcesz pomocy to chociaż odpowiadaj na pytania 🙄 Nadal nie wiemy w czym roślinki siedzą, a już dwie osoby o tym wspomniały. Nie chce z góry zakładać, ale "doniczki" wyglądają jak jednorazowe kubki. Jeśli w takich kubkach siedzą już 3 tydzień, to chyba podobny temat pojawił się w zakładce outdoor. Cytuj
Michal18069300 Opublikowano 14 Lipca 2024 Autor Opublikowano 14 Lipca 2024 Ayahuasca dzięki ... tak to kubki do piwa 500ml i to 19 day ale już przesadziłem do 10l doniczki i podlałem 8ml alga grow 4 ml cal mag i 3 ml roots Teraz doczytałem że za dużo azotu poszło i popaliło liście . Także problem zidentyfikowany . Cytuj
Ayahuasca Opublikowano 14 Lipca 2024 Opublikowano 14 Lipca 2024 Przesadzenie na pewno na plus. Zakładam, że te kubki nie miały nawet dziur, żeby korzenie mogły oddychać, pomijam fakt, że były przezroczyste 😅 Mi te paski bardziej wyglądały na niedobór boru ale w przezroczystym kubku po 3 tygodniach to nie dziwne, że tak wyglądają, ziemia z biedry raczej też na plus nie działa. To Twoja pierwsza uprawa? Jeśli tak to zluzowałbym z dodatkami do ziemi, szczególnie, że są tak młode. Generalnie na pierwsze dwa tygodnie z dobrą ziemią nie ma potrzeby dodawać niczego poza wodą. Jeśli kisiły się prawie 3 tygodnie w kubku i wrzuciłeś im tam już Alga grow, Power roots (tak zakładam po tym co pisałeś), biobizz fish mix i sensi cal mag to przystopuj bo roślinki w takim tempie umrą a i tak już mają pod górkę. Cytuj
Michal18069300 Opublikowano 14 Lipca 2024 Autor Opublikowano 14 Lipca 2024 Tak to był kubek po piwie dziurki były także spoko roślinka poszła na dwór i po przesadzeniu i podlaniu po 2 dniach jest już 2 razy większa 😉 kiedyś trochę czytałem na forum jorgia Cervantesa tego guru od zioła i dlatego tak podlałem... ok weźcie ten temat do kosza bo na pewno chlopaki z policji to czytają... :):):) pozdrawiam i oby do bucha ... Cytuj
Recommended Posts