Jump to content

thc-thc

breedbros.com

Uprawa w bloku

Recommended Posts

Siemanko. Słuchajcie mam pytanko. Zastanawiam sie nad małą uprawą w mieszkaniu i teraz pytanko, czy realne jest zrobić to w mieszkaniu? w bloku? mam dobrą miejscówke w toalecie 😄 na growboxa 80x80 idealnie pasuje wszystkie wentylacje itd jak talala, tylko chodzi mi o zapach. Czy nie będzie za bardzo sie rozprzestrzeniał podczas kwitnienia po klatce? Czy filtr węglowy da rade? czy odmiana ma znaczenie? czytałem ostatnio że są odmiany które wydzielają bardzo mało zapachu ale szczerze to wolał bym sadzić to na co mam ochote a nie to co mniej wydziela zapachu... 

Da się tylko dużo stresu cie to będzie kosztować. Dobry filtr i neutralizatory zapach napewno pomogą zamaskować zapach. I trzeba pamiętać o życzliwych sąsiadach 😉 i nie polecam podpinac sie pod ogólnodostępna wentylacje chyba ze mieszkasz na ostatnim piętrze.

Posted (edited)
2 godziny temu, Toksyna napisał(a):

Da się tylko dużo stresu cie to będzie kosztować. Dobry filtr i neutralizatory zapach napewno pomogą zamaskować zapach. I trzeba pamiętać o życzliwych sąsiadach 😉 i nie polecam podpinac sie pod ogólnodostępna wentylacje chyba ze mieszkasz na ostatnim piętrze.

ok ale odmiana ma znaczenie? Northern Light i Blue Mystic podobną wydzielają mało zapachu.

Czy taki malućki zestawik jest w stanie sobie poradzić ze smrodem? + neutralizator...

https://marshydro.eu/products/ts-600-completed-grow-kits/

Mieszkam na pierwszym piętrze więc lipa 😕 ehhh co by tu począć 😞 

Edited by geniopl

Każda odmiana pachnie na swój sposób i ciężko jest ukryć ten zapach. Przy wyciąganiu roślin z namiotu mieszkanie szybko wypełni ci się zapachem. Masz jeszcze sporo czasu żeby się do outdoora przygotowac👍

Moim zdaniem podpinanie się w wentylację w bloku to kiepski pomysł. Jak zacznie tam z siłą dmuchać to u sąsiadów wentylacja zacznie działać w odwrotna stronę. Zapachu nie będzie jeśli zastosujesz filtr węglowy, podczas otwierania boxa będzie to czuć.

Filtr ogarnie bez problemu. 2-4 rośliny na spokojnie. Jakbys miał ze 20 to już inna bajka. Znajomy ma w bloku growbox. Chuja czuć. Wchodzisz do mieszkania i nic. Ma po 2 do 4 roślin. U mnie w domu wielorodzinnym to samo. Wspólna klatka.