GreenPig Opublikowano 3 Listopada 2022 Autor Opublikowano 3 Listopada 2022 Siemanko. Czy jest to jakiś niedobór czy za dużo koksu? 3 dni temu podlana samą woda. Nawozu wcześniej dostawała zanizone dawki Bio Grow. Inne rośliny również, a na nich nic się nie dzieje. Listki nie są suche na końcówkach. Nie wiem czy podlać znow czysta woda, czy może im czegoś brakuje i dać nawozów. Według producenta powinienem już dawaj Bio Grow, Bloom i Topmax. Pozdrawiam. Cytuj
GreenPig Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Opublikowano 8 Listopada 2022 No to mały up. Dzis mija 5 tygodni. Kwitną od około tygodnia. Na największej roślinie wciąż jakieś niedobory. Zaczęły się pojawiać brązowe kropki w okolicy żółtych przebarwień. Wydaje mi się, że to potas. Za 2 dni przyjmą kolejna dawkę pożywki. Kilka zdjęć tych niedoborow: Niech rosną dalej. Pozdrawiam. 1 Cytuj
Esned Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Mi się wydaje ze one głodne się robią i cal maga tez przygotuj 😅 a tak to ładnie idą ☺️ Cytuj
Toksyna Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Fajne gęste roślinki teraz dawaj im pełna dawkę nawozu na flo i zobaczysz jak się rusza. Cytuj
Rysiu Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Coś tam im brakuje, ale i tak jest bardzo fajnie 👍 Cytuj
GreenPig Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Opublikowano 8 Listopada 2022 Tak też zrobię. Dziś pojechałem do sklepu i dokupulem jeszcze CalMag 😅 Dostaną pełna dawkę + CalMag. Za tydzień zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 8 Listopada 2022 Opublikowano 8 Listopada 2022 Jak blisko masz lampe? Podlewales przelezana wode o odpowiednim pH? Czym karmiłeś pare dni temu? nie przelałeś jedna z nich? Miała jeszcze mokro ale pozostałe nie i podlales mimo wszystko ? maja donice przewiew przy ziemi czy liscie zakrywają? Będzie jakiś fryzjer? popatrz różne możliwości a dojdziesz do celu, spytaj się roślin, naucz się z nimi rozmawic, zaprzyjaźnij się z nią, Karm, słuchaj czy dobre, zmieniaj dietę z każda znich się zapoznaj 😄 Cytuj
GreenPig Opublikowano 9 Listopada 2022 Autor Opublikowano 9 Listopada 2022 8 godzin temu, AligatorOzi napisał: Jak blisko masz lampe? Podlewales przelezana wode o odpowiednim pH? Czym karmiłeś pare dni temu? nie przelałeś jedna z nich? Miała jeszcze mokro ale pozostałe nie i podlales mimo wszystko ? maja donice przewiew przy ziemi czy liscie zakrywają? Będzie jakiś fryzjer? popatrz różne możliwości a dojdziesz do celu, spytaj się roślin, naucz się z nimi rozmawic, zaprzyjaźnij się z nią, Karm, słuchaj czy dobre, zmieniaj dietę z każda znich się zapoznaj 😄 Lampa jest około 45-50cm od szczytów. Woda odstana min 48h. Reguluje PH na 6,5 i dopiero daje Nawozy. Ostatnio dostały troszke zaniżoną dawkę Grow, bloom i topmax. Przewiew chyba jest wystarczajacy: Fryzjer byl juz nie jeden, inaczej by sie tam nie zmiescily 😅 Cytuj
AligatorOzi Opublikowano 9 Listopada 2022 Opublikowano 9 Listopada 2022 Hmm odziwo kolory ma normalne tylko te koncowki dziwne, nie spotkałem się jeszcze z tym, nie jest to przypalone, reszta rośliny nie wyglada złe wiec ciężko ocenić czy za dużo czy za mało, jeśli reszta jest Ok to jedyne co to możliwe ze za mokro i nie chciało się przyjmować Jedzonko. Spróbuj może Podsuszyc delikatnie i podlej potem normalna dawka. jak już kwitna to grow nie dawaj bo tam azot będzie walczył z pk. Cytuj
Recommended Posts