AligatorOzi Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Dlatego właśnie pierwsza próba bio. Mam nadzieje ze dzefy polubię przez ich smak 😄 Compost jest sypany?a to nie tak ze musisz tam dzień bobelkowac itd? Coco Poważnie? Wszędzie przeważnie mówili by robić w ziemi autopot, a ze zawsze w coco działałem to chciałem spróbować nowości stad ziemia i autopoty. Nie ssie za bardzo wode kokos w AP? Coco trochę jak gąbka hah. Pożywkę sam dajesz czy do tanka?
gigit Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 z tego proszku robiło się herbatkę jak mówisz z napowietrzeniem, ogólnie to nie było to uciążliwe. Tak to jest jak się słucha jak ktoś cos mówi :P kokos plus perlit i możesz jeszcze dorzucić napowietrzanie i jest bajka, nawet biotabs w koko tez pójdzie, chociaż taniej i równie smacznie pójdzie na kurzym pelecie żaden mineralny nie daje takiej jakości jak bio ale, żadne bio nie da takiej wagi ....
AligatorOzi Opublikowano 5 Października 2021 Autor Opublikowano 5 Października 2021 Dlatego wszystkiego próbuje by znaleźć swoją ulubiona metodę i rodzaj mediów 😄 jak narazie w ziemi i biotabs to Weg wychodzi o wiele łatwiej jak w coco 😄 chce zobaczyć ile wyciągnę z nich, w o wiele mniejszych doniczkach niż zwykle, ziemi i bio. Choć szczerze najbardziej jestem ciekaw smaku 😄 Co z wagi jak trzeba spalić więcej by mieć efekt jak z tego co wychodzi mniej 😄 dzieki za cenne informacje. Miłego wieczoru!👊
gigit Opublikowano 6 Października 2021 Opublikowano 6 Października 2021 zaleta podłoża kokosowego jest właśnie to ze wyciągasz więcej jak z ziemi i to, że można go używać wielokrotnie. Skoro jesteś ciekaw smaku organika to tym bardziej się dziwie ze chcesz lać GS... Jeżeli masz deficyt PK to lej banany albo nawóz z popiołu drzewnego. pozdrawiam
AligatorOzi Opublikowano 6 Października 2021 Autor Opublikowano 6 Października 2021 Niestety zaufałem paru słowom i psikus 😄 mam nadzieje ze aż tak nie zepsułem, co jak co może z 5/6 razy były podlane 1ml/1l to jeszcze nic straconego haha 😄 z bananami mam przykre wspomnienia, raz popalilo, musiałem zrobić coś złe haha od dziś lane Biobizz Bloom i topmax bo taniej było mi kupić try paka niż jedna butelkę z dowozem 😄 Postaram się dodać pare zdj przy podlewaniu
AligatorOzi Opublikowano 6 Października 2021 Autor Opublikowano 6 Października 2021 Eloszka, mijają 2 miesiące i z 3 dni życia piękności. 25/28 dnia zaczęły kwitnac wiec około 4/5tyg kwitnienia jak i 8 tyg życia. Wszystko ladnie na wegu, dobrze ze dałem tylko po jednej tabsie bo sadze ze 2 to już za dużo azotu na start. (Autosy) niestety po 2 miesiącach sadze ze już się skończyły zapasy stad tez braki. wymyslilem starter pack od Biobizz ze względu na dostępność w moim regionie i nie chciałem kupywać dużych butli żeby się nie zmarnowały. zatem dziś podlalem tak jak tabela Biobizz. woda 3dni odstana, 2 razy filtrowana co dało 6,5 pH. Ciekawe na jak długo hah. A i Dodałem tez calmag. Sherbet rosła najlepiej, ale dostała tez po dupie i powoli dochodzi do siebie. cheese zaraz po niej rosła bardzo dobrze, razem z nią miała największy deficyt, ale wydała się siebie pachnące, może nie wielgaśne ale piękne boby. Odziwo szczyty maja z 5% bursztynów a dolne po jednym lub 2 bursztynki znalazłem. Jak nie zauważę żadnych już postępów to zacznę lac sama wode. Myśle ze dni już się dla niej policzyły 😄 Nl biedna mutanka, aczkolwiek po tylu stresach oblała się piękna żywica i raczej poszło w główna łodygę 😄 myśle ze mieszając ziemie na start musiała dostać najwiecej dlatego u niej nie było żadnych braków co do pozostałych hah 😄 Diesel…. Chyba najlepiej się rozrastała i najdłużej podchodzi do kwitnienia, nie ma tak dużo popkornu jak reszta co zaowocowało pięknymi dużymi wciąż rozsnacymi bobami :3 choć mało widać bo dużo lisci się zrobiło, niby to zle ale ja widzę ze przynajmniej już jej lepiej. Za tyg zdecyduje co z cheesem, reszta będzie dostawać biobizza aż do pojawienia się bursztynów i każda na koniec 12/14 dni wody i pare dni ciemni. Czyli zapewne poczekam jeszcze miesiąc 😄 dziekuje za uwagę, 1
Zielone Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 Elo, z tym GS nie ma co popadać w paranoję nie zepsuje uprawy organicznej. Główną różnicą między uprawą organiczną a mineralną jest to że organiczny materiał musi zostać przetworzony do postaci mineralnej prze mikroorganizmy glebowe, roślina i tak czerpie pierwiastki w postaci mineralnej, w przypadku bio musi to trwać. Lejąc mineralny nawóz błyskawicznie odżywiasz roślinę i to jest główną zaletą nawozów mineralnych. Tak czy inaczej musi nastąpić symbioza między podłożem a korzeniem niezależnie od użytych nawozów materiał organiczny pomaga w namnożeniu organizmów glebowych, kwasy humusowe, fulwowe zawierają przetworzone cząstki rozłożonych roślin i są świetnym budulcem, algi są kolejnym wartym uwagi akceleratorem zawierają dużo aminokwasów niezbędnym budowie roślinom. Koleją rzeczą jest że nawóz mineralny jest związkiem soi mineralnych, nadmiar soli może zaszkodzić a nawet zabić roślinę lecz tylko w ekstremalnych dawkach rzędu 1000%, i tutaj największą zaletą odżywek organicznych jest to że bakterie tworzące symbiozę z korzeniem rozkładają materiał ograniczy na mineralny nie tworząc soli i korzenie pobierają tylko niezbędne pierwiastki. Można też odżywić tylko mineralnie roślinę i tutaj będzie diametralna różnica w smaku produktu. Uważam że nie ma nic złego w dożywianiu mineralnym uprawy organicznej w celu zwiększenia plonu, wszystko z umiarem, warto w ostatnim tygodniu lać cukry w postaci melasy lub miodu żeby odżywić florę co poskutkuje dobrym smakiem produktu końcowego. Życzę owocnych plonów. 1
AligatorOzi Opublikowano 7 Października 2021 Autor Opublikowano 7 Października 2021 Amen. dziekuje bardzo za dużo info. Myslalem nad royal sugarem od plagrona ale pisało ze daje się to na wegu jeszcze wiec pomyslalem ze za późno 😄 myśle nad melasa tylko trudno o dostępność u mnie. z algami mogę dodać te pięknie nadają się przy germanizacji, wspomaga hormony, ułatwia im wyjście z pestki i zawsze to 1.1.1 npk na start dobry.
Zielone Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 Melasę kupuję w wędkarskim, naturalną buraczaną do zanęt, może być również melasa spożywcza z marketu z czegokolwiek lub miód. Na bazie melasy maż też Hesi Boost. 1
Wloczykij Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 W dniu 7.10.2021 o 19:11, AligatorOzi napisał(a): z algami mogę dodać te pięknie nadają się przy germanizacji 2
Recommended Posts