Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Trudne początki DWC , Namiot + DIY LED 144W 3xauto speed + 4xpurehaze + 1Criticall XXL

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Hej

Tak jak w temacie
DIY LED 144w
Nawilżacz na 65%
DWC + nawozy Hesi + mikroryza
Wszystko lane według zaleceń producenta
PH trzymane na poziomie 5.95/6.05
Woda tylko z odwróconej osmozy bo w kranie EC na poziomie 1.2
Woda z odwrócone osmozy EC i ppm bliskie ,,0" po dodaniu zalecanej dawki nawozów jest ppm 0,6  EC max 0,8 / 0,9
Około 2/3 tyg od wykiełkowania
Była chwila przestoju  dlatego część liści coś złapało przez to że wodzie się coś wytrąciło (swiatło w kilku pkt przebijało do zbiornika, ale to już ogarniętę)
Kilka sadzonek też nie znisoła dobrze przesiadki na większe doniczki i chyba nic z nich nie będzie

Radźcie i oceniajcie 😉

IMAG0014.jpg

IMAG0015.jpg

IMAG0016.jpg

IMAG0017.jpg

IMAG0018.jpg

IMAG0019.jpg

IMAG0020.jpg

IMAG0021.jpg

IMAG0022.jpg

IMAG0023.jpg

Edytowane przez herold.marek
Opublikowano

Heyo

Coś tam idzie do przodu
Jaki problem może być z liśćmi ?
Za mało światła ?
Kolor łapią, ale po czasie.
Te które roślina odrzuca całkiem wiadomo lecą out
Myślę potrzymać jeszcze jakiś czas te ,,zestresowane"

Ps mam też ledy DIY 50W ,,niby full spectrum" (ale wiadomo)

IMAG0025.jpg

IMAG0024.jpg

IMAG0026.jpg

IMAG0027.jpg

IMAG0028.jpg

IMAG0029.jpg

IMAG0030.jpg

IMAG0031.jpg

IMAG0032.jpg

IMAG0033.jpg

Opublikowano

Ja tam bym się nie jebał z tym i od nowa zaczął jeśli chcesz mieć dobry końcowy wynik.

Widać że ewidentnie coś nie tak. Mocny niedobór azotu i myślę że cynku to ona też nie widziała. 

Jak lejesz te nawozy ? 

Opublikowano

Nawozy leje według tego co zaleca producent zgodnie z rozpiską
Woda mam lipną w kranie, Ec i ppm dość wysokie, dlatego używam wody z odwrócolej osmozy  (po tym PPM i EC bliskie ,,0")
Może mieszać tą wodę z odwróconej osmozy z tą z kranu w jakiś proporcjach ? (oczywiście po odstaniu)
Zastanawiam się też czy te automaty przełączać już na ,,Kwiata" pod koniec tygodnia
Załączam tabelę

Dzięki za zainteresowanie
StayLowKey

hesi-hydro.png

Opublikowano

Temperatura pożywki:
przy wyłączonym świetle 19stopni
przy włączonym świetle 21stopni max
Odnośnie glonów to była taki epizod, z mojej winy, przyatakowąło kożenie (to już ogarnięte)

W tej najbardziej rozwiniętej (jedna ze Speed auto) korzenie poszły do przodu

IMAG0034.jpg

IMAG0036.jpg

Opublikowano

Masz komplet nawozów? Lałeś zgodnie z zaleceniami producenta? Pewnie nie... 😄 Zwiększ EC... 0.8 używam do roślinek które dopiero co pokazały korzenie... 😄 Podbij do 1,5 i zobaczymy ich reakcje... Hesi używałem w ziemi, pamiętam że trzeba było lać tak jak producent podawał w tej tabeli 😄 

• Upvote 1