Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że za wcześnie podałeś nawozy lub było nieodpowiednie ph.

Tak czy inaczej nadal mają za dużo nawozów i radził bym dawać samą wodę z jakimiś algami na poprawę żeby odzyskały zieleń.

Ogólnie zaczął bym już coś z tym robić bo potem będzie większy problem.

Po za tym gdy oglądałem tą relację to byłem i tak zdziwiony ,że mimo takich problemów Ci tak ładnie wyrosła więc są duże szanse 🙂

Edytowane przez ichikaru
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Woda jest lana jedna i ta sama cały czas, z butelki ph 6.2. Może ziemia za mocna? Czyli lać tylko wodę z boosterem (wide load) bez pk i reszty? Przez ile czasu? 

Jakie te algi kupić, dostanę to na eBay?  Ogólnie starałem się trzymać schematu z kartki

IMG_20200303_051054.jpg

Edytowane przez Grudniowiec
Opublikowano (edytowane)

Ja od samego początku mam dużo ziemi. Ok 17-18l

Może nie jakaś mega dobra ziemia bo z marketu 60% + perlit 40%(proporcje%).

Moja starczyła prawie na 2 miechy. Też na organice lecę. Zachowujesz wilgoć? Tzn nie przesuszasz jej?

Dawałem tylko Algi. Tabsy CO2.

I co Trzecie podlanie krople BioGrow potem BioBloom +TopMax po kropli. Tak aby zabarwić lekko.

Moja Dziewczynka dopiero teraz woła o jeść xD

Dlatego nie patrz na tabelki od producenta tylko na swoją dziewczynkę/ Ilość ziemi i jakość/ Nawet czasem oświetlenie ma znaczenie 🙂

Jak ją przekarmisz to potem będziesz woleć zapalić tytoń z lufki.

Nie przesadzaj z Azotem!!!!! Ja tak zrobiłem i potem topy miały smak mydła!

Lepiej daj mniej niż więcej.

Edytowane przez ichikaru
Opublikowano (edytowane)

Dzień 43, wilgoć 50%.

Czy to na pewno przenawożenie czy brak fosforu? Jeśli przenawożenie to robic flusha czy zostawić? Oderwać liście?

IMG_20200309_211548.jpg

IMG_20200309_211554.jpg

IMG_20200309_211612.jpg

Edytowane przez Grudniowiec
  • Upvote 1
Opublikowano

Moja roślinka może idealna nie jest jak na prowizorke leje za każdym razem tyle że aż dołem leci mam podstawkę żeby mokro nie było i sobie resztki spija od dołu co mi to ułatwia rzadsze podlewanie możliwe przez to że też mam ziemię wymieszane z kokosem ekspertem nie jestem bo więcej śledzę wasze namioty i tylko mogę się przyglądać doświadczonych ludzi pozdro 😁 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

A próbowałeś midozyny? Przy organice ktoś mi sugerował aby tego próbować. poczytaj o tym.

Może Twoja panna nie dosyć, że wystrzeli w górę to ozdrowieje. U mnie podziałało.

• 2 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+