vitecky Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Cierpliwosci kolego... I poczytaj troche, youtube tez jest spoko
WeedBeg Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Sam jestem na początku drogi i przyznaję, że największym problemem z kiełkowaniem byłem ja sam 🙂 Za dużo kombinowania, ostatecznie jak dałem nasiona na mokry ręcznik, władowałem do szafy i 'zapomniałem' było najlepiej 🙂 Nawet i 2 cm ładowałem do ziemi i poszło ładnie, a i nawet nasiono od razu do ziemi dałem i też zadziałało. Jedno co wiem na początek, że czasami lepiej dzień poczekać i nie przedobrzyć, niż się pospieszyć, bo potem tydzień w upe, roślinka robi pauze jak dochodzi do siebie. Na pewno dużo już tutaj poczytałeś, że spokój przede wszystkim, potwierdzam, wszytko na spokojnie, czas robi swoje.
Marcin_gd1 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2019 przyznam szczerze że ja też za dużo biegam przy tym nasionku właśnie przed chwilą chciałem podejrzeć ale dam spokój wilgoć ma ciepło też to poczekam 😜 tylko teraz nie wiem sam co robic następnym razem jak pod ręczniki położe (a ja kupuję automaty i ponoć maja gorzej żeby się wykluc i dlatego wruca sie na 12 do 24 h do wody potem ręczniki) tak więc jak wrzucę od razu pid ręczniki i powiedzmy wyjdzie kiełek to od razu wrzucić do ziemi czy poczekać aż urośnie do ok 1,5 cm i wtedy do ziemi??? 🤪
WeedBeg Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 To ja ci zaproponuje jeszcze coś innego, też działa 🙂 Zasadź nasionko od razu do doniczki w ziemie, na jakiś 1cm, podlej delikatnie i do ciemnego, zobaczysz, że też zadziała. Tych sposobów jest tyle ile ludzi na forum 🙂 Na automaty, ponoć, taki sposób jest najlepszy, bo, ponoć, automaty nie lubią kombinowania, przenoszenia, dotykania, każda taka akcja może je pauzować/stresować. Od co.... 😜
Marcin_gd1 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) dziękuję Ci kokego za pomoc. Ogólnie w tej chwili sytuacja Mam taką że nasionko jak pękło wyszedł delikatny kiełek przesadziłem do ziemi ale ona była według mnie zbyt mokra A nie miałem tutaj innej I wziąłem go z powrotem pod chusteczki na tym nasionku jak wyjąłem z ziemi była czarna i zielona kropka Bałem się że może zgniło ale dzisiaj zaglądałem pod chusteczki wystawiło około 5 mm kiełek z tym że jest cieniutki i co teraz zrobić w ziemię czy czekać pozdrawiam Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Marcin_gd1
Marcin_gd1 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2019 dziękuję Ci kokego za pomoc. Ogólnie w tej chwili sytuacja Mam taką że nasionko jak pękło wyszedł delikatny kiełek przesadziłem do ziemi ale ona była według mnie zbyt mokra A nie miałem tutaj innej I wziąłem go z powrotem pod chusteczki na tym nasionku jak wyjąłem z ziemi była czarna i zielona kropka Bałem się że może zgniło ale dzisiaj zaglądałem pod chusteczki wystawiło około 5 mm kiełek z tym że jest cieniutki i co teraz zrobić w ziemię czy czekać pozdrawiam witam wszystkich poraz kolejny Nasionko jest już w ziemi, ziemia ma już dobra wilgotnośc a temperatura ziemi 25.4 👌 😁 teraz czekam na wyjście z ziemi pierwszych listków Pozdrawiam
Tedsharp Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Czy poczekasz czy w ziemie - wg mnie żadna różnica. Zostawić i niech sam rośnie. Ja np jak wystawi kiełek to ładuje do małych doniczek, lekko woda max100ml i zostawić we włączonym boxie na 3-4 dni. Lampe daje wysoko by ziemia szybko nie wyschła.
Marcin_gd1 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Mam takie pytanie czy w boksie 40 x 40 mogę posadzić 2 roślinki
zgREDex Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) siema..podlacze sie pod temat..mam nasiona AK472 AF oraz Think Differenta AFa w torfowych krążkach,wlasnie mija 72h. Warunki: 27.°C ,wilgotnosc w boxie 60-65%,same krążki mają średnia temp.24.5°C-25°C,LED 24h on. Co wy o tym sadzicie? ile u was kielkowalo w krazkach torfowych? Bo wydaje mi się ze w płatkach kosmetycznych na talerzyku zazwyczaj bylo szybciej. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez zgREDex
Recommended Posts