Siema no i nadszedł ten dzień ścinka 🤗
Wiadomo pamiętajcie regulujcie ph przy organice bo to podstawa do dobrych plonów i zdrowych roślin
Żartuje nie róbcie tego przy DOBRZE prowadzonej organice nie trzeba tego robić bo mikroorganizmy robią to za nas a moja uprawa jest tego idealnym przykładem ani razu nie wyregulowałem ph lałem odstana kranowe z nawozami pozdro i wstawię wyniki jak wyschnie (wiadomo jak mamy 5ph lub 9 to wtedy regulować trzeba takto nie robimy tego)😉😚
filtered-2C654783-42C6-4288-A5FC-867D41B8B7B8.mov
IMG_6380.mov
Elo👊
Nastały w końcu ciepłe dni i roślinki od razu są zadowolone i widać ją na dłoni że przyspieszyły ze wzrostem. Tak naprawdę to drugi tydzień ja są na balkonie z tym że ten pierwszy był dość zimnym i maluchy stały w miejscu. I wczoraj zauważyłem że dwum z nich coś podgryza listki ale już to załatwione i spryskane środkiem owadobójczym i dzi nic nowego się nie pokazało. Ten środek robi naprawdę robotę bo w tamtym roku miałem duże problemy z wciornastkami i po pierwszym użyciu pozbyłem się ich w sumie w jeden dzień. Nazywa się on CAREO firmy SUBSTRAL.
Recommended Posts