asapkvba Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam. Jest to moja 1 uprawa. Posiadam 4 roślinki. 2x - Auto AK47 i 2x NoName Problem jest w tym, że jeden z automatów zatrzymał się w rozwoju, gdzie drugi ładnie sobie rośnie. Pokażę wam fotki moich pociech. Może pomożecie mi jeszcze coś wyciągnąć z mojego biedactwa Ta przestała rozwijać topki. . Tutaj jest jego siostrzyczka, która za niedługo idzie po nóż . i dodatkowo 1 Noname Co myślicie. Da coś się zrobić z moim biednym automatem? Cytuj
Macky Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Z autokwitnącymi jest taki problem że jak podczas kwitnienia coś im się zaszkodzi odbija się to często w dalszym kwitnieniu... Najpierw przeniosę w odpowiedni dział, następnie wypisz wszystko: - jakie podłoże ? - czym podlewasz / podlewałeś ? - regulujesz pH ? A może to też być kiepski gen... Pokaż tego zdrowego... Cytuj
asapkvba Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Opublikowano 10 Lipca 2018 Pod każdą roślinką jest 50l ziemi uniwersalnej. Pada raz na jakis czas. Więc podlewam raz/dwa razy w tygodniu. Samą wodą lub z dodatkiem nawozu na kwitnienie dla storczyków. Nie sprawdzałem jakie jest pH gleby. Poniżej pierwszych dwóch zdjęć jest ten zdrowy. Cytuj
Macky Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 19 minut temu, asapkvba napisał: ziemi uniwersalnej pierwszy błąd, taka gleba ma w sobie wszystko czyli piasek spod budowy tego marketu i multum nawozów chemicznych długouwalniających się... 20 minut temu, asapkvba napisał: dodatkiem nawozu na kwitnienie dla storczyków czy konopie to storczyk ? chyba nie... , drugi błąd Dla mnie to jeden i drugi choruje i raczej ciężko będzie coś im pomóc ze względu na podłoże... Na następny grow użyj ziemi i nawozów z growshopu a nie z marketu Ja na pewno przestał bym im lać tego nawozu do storczyków, sama woda odstana 24h przez najbliższe podlania, zaopatrz się w pH metr, jak brak funduszy to ten kropelkowy też wskaże przynajmniej mniej więcej jaką masz wodę. Cytuj
asapkvba Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Opublikowano 10 Lipca 2018 Pierwszy ogródek w życiu. Człowiek uczy się na błędach. Więcej takich błędów nie popełnię. Dzięki za pomoc i uwagi . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Macky Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Jak na pierwszy to i tak spoko, jeszcze miesiąc/dwa i będzie co popalić Cytuj
asapkvba Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 Jest dobrze. Z jednego auto wyszlo 25. Drugi, który zdychal wlasnie pokazal ladne topki. A pelnosezonowki mają juz ok 150cm. Nie ma tragedii. ? Cytuj
Recommended Posts