Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

MiniBox - podejście pierwsze.

Recommended Posts

Opublikowano

Co jak co ale LST przymusowe mimo , ze to auto. Wysokosc od leda do doniczki to jakies 30-40 cm. Doniczki moze wes te podluzne i niskie takie 15 cm , albo kup duze rootpouch np. 15 litrowe i obetnij o polowe , bedzie 7 L i z 15 cm wysokie . Popatrz GL u @Miś , jeszcze ma nizsza szafe ale to wlasnie on jest tym

"Master at Work" a nie tam jakis Difanem

• Replies 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano (edytowane)

Zmontowalem wentylator mieszajacy.

No i znalazłem chyba "doniczke". Wiaderko po żarciu dla ryb. Jakieś 12cm wysokości a średnica wewnętrzna na górze to około 20,5cm. Weszło 3l wody i pół centymetra zapasu. Wystarczy?

DSC_0004.JPG

Ps. Czytałem o tym, że powietrze jest ważne dla korzeni. Nie będę kombinował z kokosem. Ziemia zawiera perlit. Ale tak myślę, że może wywiercic kilka otworów po bokach donicy i wpuścić tam kilka slomek różnej długości. Kombinował ktoś kiedyś takie coś?

Edytowane przez Nowy84
Opublikowano
27 minut temu, Nowy84 napisał:

Ale tak myślę, że może wywiercic kilka otworów po bokach donicy i wpuścić tam kilka slomek różnej długości. Kombinował ktoś kiedyś takie coś?

takiego dokładnie nie, zwykłe dziury w doniczkach już były, napowietrzanie korzeni to bardzo dobra sprawa

Opublikowano

Tak się prezentuje "powietrzedoniczka" mojego pomysłu. Zobaczymy. Słomki nie są wklejone więc zawsze mogę je usunąć.

Doniczka idealnie pasuje w podstawkę od standardowej 11l.

Dziś rano wrzuciłem pestke do wody. 

Nie mam już czasu teraz, ale myślę, że GL założę w weekend. 

Niech Matka Boska Zielna będzie z wami.

DSC_0006.JPG

DSC_0005.JPG

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+