-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez KushSensei · Opublikowano
Czas na mały update! Górne szczyty zaczeły puchnąć wychodzą z nich te małe listki a niektóre już powolutku zachodzą szronem. Roślinki, ponaciągałem na boki ile się da a część z nich drucikiem musiałem podciągnąć jedną z samego środka wygiołem mocno prawie o 90 stopni do tyłu nie wiem czy nie za bardzo musicie mi tu dopowiedzieć, niestety nie zrobię zdjęcia bo nie idzie tam ręki włożyć jest naprawdę ciasno już. Roślina gubi sporo dolnych liści, torchę jej pomagam potrząsając, część dolnych topów już zbrązowiała lub zczerniałą więć takie łodygi też wyciołem. Część trzyma się dobrze ale sporo tam takich wysychających kulek nie wiem czy to wyciąć czy nie. Ponaginałem część też do środka bo się zrobiło małe okienko świetlne. Co do odpadów warto to zapalić, po ostatnim razie jakoś mnie roztrzęsło, z lekkimi duchotami, pewnie przez nawozy albo takie to mocne nie wiem 😛 Ostatnie zdjecia pokazyją coś co sie zastanawiam czy wycinać czy czekać z tym jeszcze bo takie to dziwne, oczywiście z dołu. Nawozy bez zmian zdaje się, że mniej wody trochę piją i choć dalej rosną to znacznie wolniej. @Rysiu@kolober (takie wezwanie do oceny ^^) #all #topy #bot #mid #mid_up #top #odzysk #co_robić -
Przez Rysiu · Opublikowano
Ładne 🙂 Ak47 i SQ bliske ścięcia. Dobrze idą. Raczej juz nie ma co flusha robić. Tylko lać nawozy. Te pozkstałe to jeszcze z 4-6 tygodni. Przydałyby się zdjęcia każdej z osobna. -
Przez kolober · Opublikowano
I teraz witam i na tej uprawie🫵 tu czas niestety biegnie wolno 😅 ale panie przez cały czas puchną, niestety nie wszystkie 😟 jedna z nich tą która rośnie bez żadnego treningu zblokowała się praktycznie całkowicie bo tylko gdzieniegdzie pojawiają się pastyle. No i jej sąsiadka ta z lewej też nie puchnie tak jak by mogła. One tak się zachowują od czasu kiedy pierwszy raz je przelałem bo zrobiłem im flusha i z pomiarów i samego wyglądu roślin było widać że były bardzo głodne. No i pospieszyłem się o dzień może półtora do całkowitego wysuszenia gleby i podlałem roztworem z nawozami. I plan jest teraz taki żeby je znów przesuszyć i podlać je później samą wodą ewentualnie trochę calmagu dodać bo wodę daje im filtrowaną 👍 i zobaczymy czy coś się ruszy. A jak nie to będzie robiony następny flush ale tym razem z dodatkiem flashclean czyli środkiem który resetuje glebe ale nie szkodzi rośliną, fajna sprawa👍 no i po forach sami się domyślić które to które 😉 pozdrawiam ,życząc grubych topów i do następnego 👊 🫵 😁 -
Przez kolober · Opublikowano
Tak że jak zobaczycie takie liście u siebie to się nie czajcie tylko róbcie obfite płukanie bo jeżeli nie wypłukanie nadmiaru nawozów i zostawicie roślinę sama sobie to bądźcie pewni że ona umrze 😅😟
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts