lipson Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Siema wczoraj ściąłem panienke 2 tygodnie po terminie ktory podawal producent poniewaz jeszcze dojrzewala do konca .. Bylo duzo żółtych wyschniętych liści i w topach nadal jest coś żółtego.. nie wiem czy to część tych żółtych lisci ktorych nie wyciąłem czt plecha wpieprza mi topy.. Oto kilka zdjęc z najbardziej żółtymi topami .. Prosze o pomoc..
Toksyna Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Wygląda na pleśń jeżeli w tym miejscu topek się łatwo rozwala to napewno plesń. Przejrzyj dokładnie wszystkie topy i usuń pleśń .
lipson Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 Topki nie rozwalaja sie łatwo chyba ze te przesuszone to kruszą się na wiór . wygląda to jak normalny top oblany żywicą tylko ze jest żólty i to mi sie nie podoba... Przejrzalem dokladnie wszystkie topy i przyjżałem sie temu dokladniej.. to wygląda jak male wysuszone , pozwijane liscie .. Podczas uprawy mialem problem bo dolne liscie wiatrakowe mi żółkły i schły wiec wycinalem je . Po jakims czasie pojawiało sie to na nastepnych liściach które tez wycinałem az w ostatnich 3 tyg kwitnienia zostały same przytopowe które też w polowie wyschły lecz ich nie ruszałem . W miedzy czasie przenawoziłem rośline i sie zoblokowała. Pomogł flush bo pożniej sie odblokowala i kwitła dalej..
SmakMaroca999 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 musisz dokładnie powycinać to pleśń.Jak top sie rozwijał i w nim już zasuszały się liście to juz był znak że coś nie tak.Zreszta zrobisz jak zechcesz to twoje zdrowie ja bym tego nie palił.
Macky Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Jak koledzy wyżej, to jest pleśń, do wywalenia.
lipson Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ok wycialem tylko zdrowe części a cala reszte wyrzucilem. Pociąłem to na male topy nie wieksze niz 2 cm zeby dokladnie oczyscic to z plesni. Dzisiaj sprawdzilem i jest juz ladnie wyschniete.. Mozliwe ze po 3 dniach nadaje sie do sloikow ? Dobrze wietrzona suszarnia , 20 stopni temperatury no i na prawde male topki.. mam nadzieje ze to co zdrowe moge zostawic czy wszystko do kosza ?
Macky Opublikowano 2 Lutego 2017 Opublikowano 2 Lutego 2017 to co zdrowe możesz zostawić, 3 dni to za mało, minimum tydzień. Łodyżka ma robić "trzask" przy zginaniu. Jak schowasz za wcześnie to możesz stracić wszystko to co w słoiku.
Recommended Posts