wislak Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 A co powiecie o wzroście? Nie powinny być wyższe? Jakoś mi się wydaje że dużo liści jak na takie małe rośliny...
Scooby-Doo Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Wszystko OK Roślina musi budować bryłę korzeniową , więc niczym się nie przejmuj. To , że ma sporo liści to chyba dobrze Podlewaj regularnie jak donica będzie lekka - częściej niż co 3 dni I wiem , że będzie Ci ciężko przy 1wszej uprawie , ale jak mówi przysłowie: Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu Więc zachowaj spokój mój synu Pzdr
wislak Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam, dzien 27 pod lampą. Od ostatniego wpisu podlewałem samą wodą a 3 dni temu dostały mieszankę bio bloom i top-max i niektore liscie zaczeły żółknąć. Od tamtej pory leje samą wodą bo sie troche przestraszyłem. Czy to efekt przenawożenia czy niechcąco polałem po lisciach? Drugie pytanie jest takie: czy należy ponaginac gałązki z kwiatkami tak żeby były nastawione na światło czy zostawic tak jak jest?
Scooby-Doo Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Skoro masz "BioBizz" teoretycznie nie powinno się nic dziać (bo są Bio) - jednak ja nie jestem fanem nawozów tej marki. Sprawdzałeś PH i EC ?
wislak Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 Nie mam czym. Zamówię coś do sprawdzenia. Ale generalnie ok?
Scooby-Doo Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Niepokoją mnie te plamki - są nierównomierne , może to być nawóz ale nie koniecznie. Jak ogarniesz coś do sprawdzenia to koniecznie sprawdź to ph i ec jak najszybciej Pzdr
wislak Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam. Kupiłem miernik ph i pokazuje 6.5 Generalnie kilka dolnych liści ma takie plamki. Nie pojawiły się nowe. Podlewam już tylko woda z biedry i co drugi dzień nawóz i woda.
Rower85 Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Biobizz to sa holenderskie nawozy przygotowane pod ich mjekka wode.Masz dostep do wody z filtra RO?Bo to by zalatwilo problemy.
Scooby-Doo Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Podlewaj odstaną kranówką bezpieczniej , niż wody sklepowe - o ile ph jest OK Pzdr
Recommended Posts