wislak Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Opublikowano 4 Listopada 2016 Dziękuję za wszystkie rady. Dopiero się uczę i każda podpowiedź jest dla mnie cenna. Po tygodniu zrobię zdjęcia i zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam
wislak Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Witam. Dzien 17 pod lampą. Zmieniłem czas świecenia lampy na 18/6, podlałem samą wodą i zostawilem na 3 dni według Waszych wskazówek lecz dzisiaj zobaczyłem lekko opadniete liscie. Czym to jest spowodowane? Za wysoko lampa? W boxie zaczeło juz lekko pachniec. Kiedy przejsc na kwitnienie?
bart85 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 O 4.11.2016 o 17:05, Miś napisał: 2 szczyty od początku?, nic z nią nie robiłeś ? @Miś raz tez tak mialem w jednej z odmian. Jeden plant na trzy wyrosl z dwoma szczytami, ale wogole nie bylo bocznych odrostow od nich... @wislak podlej a liscie sie podniosa po jakims czasie. mysle ze w airpotach po 3 dniach ziemia jest sucha na wior masz automaty wiec roslina sama zdecyduje kiedy zakwitnac... fotoperiod do konca 18/6.
Scooby-Doo Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 @bart85 dobrze prawi , sprawdzaj wagę doniczki po obfitym podlaniu. Będziesz miał porównanie , albo paluch w glebę i już wiesz. 3 dni bez podlania przy tych doniczkach spowodowało , że przesuszyłeś je lekko dlatego liście klapły. FP przy odmianach automatycznych nie zmieniamy walimy od początku do końca 18/6. Lepiej trochę przesuszyć niż przelać Pzdr
bart85 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 3 minuty temu, Scooby-Doo napisał: Lepiej trochę przesuszyć niż przelać Prawda
wislak Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Dzięki za ekspertyze. Przestraszyłem się lekko że coś popsułem. 34 minuty temu, bart85 napisał: masz automaty wiec roslina sama zdecyduje kiedy zakwitnac... fotoperiod do konca 18/6. Chodziło mi raczej kiedy zmienić nawóz na flo żeby im pomóc.
bart85 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Moze i dosc oczywista porada, ale jak zacznie kwitnac przez podanie nawozu na flo w fazie weg kwitnienia nie przyspieszysz swoja droga to nie wiem czy one juz nie kwitna... powiekszam zdjecia ale ciezko dojrzec czy to wlochy czy nie
wislak Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Czyli w sumie już kwitnie bo ma włoski i lekko pachnie. To teraz tydzień sama woda potem nawóz? Wolę popytać niż zepsuć rosliny:)
Scooby-Doo Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ziemia solidnie nawożona więc z nawozami nie ma co szaleć Poczekaj jak napisałeś ten tydzień odkąd zacznie/zaczęło się flo i zacznij od połowy dawki Pzdr
Recommended Posts