ZiutekMorderca Opublikowano 13 Września 2016 Opublikowano 13 Września 2016 Witam. Posiadam szafkę o wymiarach 36x40x60 wysokości. Optymalna wartość lumenow to 7000. Jaka lampę zamontować? Świetlówki kompaktowe dadzą radę? Czy jakiegoś CFL lub HPS? Proszę o porady. Z góry dzięki
ZiutekMorderca Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 A co do ledów , jaki panel kupić ? Na Allegro szukałem ale jest kosmos cenowy i nie wiem ile to ma lumenow itp. Gdybyś ktoś jakiś link wrzucił byłbym wdzięczny.
ZiutekMorderca Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 A hps 100w będzie ok? Mogę kupić takiego taniej niż 70w. Nie będzie mi palić liści itp? Do takiego boxa wejdą 2 automaty? Narazie nie próbuje z pełno sezonowymi..
Dzielnicowy Opublikowano 15 Września 2016 Opublikowano 15 Września 2016 HPS100W ci tam piekarnik może zrobić. Kup 3-4 świetlówki 2700K po 20W i gitara.
Scooby-Doo Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 LED tylko. Do tej szafeczki jak dasz CFLki to nawet robiąć 10 dziur będziesz miał piecyk. Wiem co mówię bo sam mam prawie identyczną @Ziutek - ebay , prosto od producenta i po ptokach. Masz tu dwa linki. Jeden tańszy i jeden trochę droższy panel. SunSpect 300W LED Grow Light Full Spectrum /admin - link do ebay wygasł/ ViparSpectra 300W LED Grow Light Full Spectrum For Hydroponic /admin - link do ebay wygasł/
ZiutekMorderca Opublikowano 16 Września 2016 Autor Opublikowano 16 Września 2016 Chciałem zainwestować w ledy, bo zawsze miałem do tego jakąś większą skłonność. Narazie nie stać mnie na taki panel. :/ Myślałem że z CFL będzie ok w boxie, a koszt tego bylby o wiele mniejszy. To moja pierwsza uprawa in door. Rozumiem cena do jakości, na LED napewno wszystko szło by ładniej :/
Scooby-Doo Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 No to kup CFL ki Zawsze lapiej to niż nic Będziesz musiał się sporo nagimnastykować z temp. i wilg. ale kto nie ryzykuje ten..... Pozdrawiam
Grzybek35 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Ja bym zrezygnował z takiej szafeczki bo to poprostu za małe żeby był sens. 60 cm wysokości a do tego musisz odjąć odstęp od roslinki bo tylko jedna będzie. Cfl to na grow jak i świetlówki. Ledy możesz zakupić tańsze nie w panelu ale to dalej za mało, szkoda czasu i szkoda prądu no chyba ze robisz to dla zabawy. Nic z tego konkretnego nie będzie. Ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
ZiutekMorderca Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 @Grzybek35 - to co polecasz w takim razie?
Recommended Posts