Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

weź dobrą lupę i przyjrzyj się trichomom (malutkie przezroczyste/mleczne stożki zakończone na górze kuleczką, którymi pokryte są preflowery, kwiatostany i liście przytopowe-są wszędzie tam gdzie widzisz ten biały "szron"), jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać, ważne: nie mylić trichomów z preflowerami, wiele razy spotykałem się z opinią gdzie ktoś twierdzi (zresztą błędnie), że ścinać należy wtedy kiedy ok 70% preflowerów (tych "niteczek" którymi pokryte są kwiatostany) jest koloru brązowego, reguła nie dość że błędna to w dodatku bardzo myląca bo może zdarzyć się przypadek w którym osiągnęła przykładowo nawet 90% brązowych preflowerów w skali wszystkich a bursztynowe trichomy nie stanowią nawet pięćdziesięciu 

Opublikowano (edytowane)

4 godziny temu, mimeczek napisał:

top2.jpg

topy.jpg

weź dobrą lupę i przyjrzyj się trichomom (malutkie przezroczyste/mleczne stożki zakończone na górze kuleczką, którymi pokryte są preflowery, kwiatostany i liście przytopowe-są wszędzie tam gdzie widzisz ten biały "szron"), jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać, ważne: nie mylić trichomów z preflowerami, wiele razy spotykałem się z opinią gdzie ktoś twierdzi (zresztą błędnie), że ścinać należy wtedy kiedy ok 70% preflowerów (tych "niteczek" którymi pokryte są kwiatostany) jest koloru brązowego, reguła nie dość że błędna to w dodatku bardzo myląca bo może zdarzyć się przypadek w którym osiągnęła przykładowo nawet 90% brązowych preflowerów w skali wszystkich a bursztynowe trichomy nie stanowią nawet pięćdziesięciu 

3 godziny temu, esweed napisał:

WTF?! Co to za kocimiętka?:D

polecam lekturę na temat odmiany Grinspoon

Edytowane przez Pawlacz
Opublikowano

Tak wiem, jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać (wtedy moge ciac) . Tylko te topki w ogóle nic nie puchną ;/

Opublikowano (edytowane)

Są spuchnięte trochę ale bardzo małe i wyciągnięte, może ma mało słońca lub pestka taka ci się trafiła (genetyka) :P

Edytowane przez sich
Opublikowano
5 godzin temu, Supreme napisał:

Będę musiał się doedukować, bo pierwszy raz takie coś widzę.

jak na moje taką już po prostu mają strukturę, co to za odmiana?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+