johnym Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Wiem , ze temat nie nowy ale jak kazdy poczatkujacy chce zeby przy pierwszej uprawie ktos rzucil okiem na moje malenstwo i ocenil ile jej jeszcze brakuje. Scinanie chcialbym zrobic w dwoch etapach bo nizej sa mniej dojrzale jeszcze. 80 dzien zycia roslinki. lampy dwie duze swietlowki 55 w, folia mylar. Nie zaopatrzylem sie niestety w lupe;D Jest to auto White russian. Nie bede juz dawal ripenu. Nie wiem jak z ciemnia bo obok niej w tej samej doniczce (wiem bledy poczatkujacego) rosnie drugi karzelek mlodszy o 10 dni wiec chyba ciemnie sobie odpuszcze chyba ze tej drugiej to nie zaszkodzi nie wiem. leje juz tylko sama wode. zdjecia przy oknie w swietle dziennym dzisiaj nawet slonce bylo ;P Mam cos problem z dodawaniem zdjec http://trawka.org/gallery/album/930-white-russian-pierwsza-uprawa/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 z 3 tyg. lub więcej,cierpliwości Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Dokładnie, brakuje jej jeszcze sporo, niestety pod CFL dużo nie wyciągniesz. A i żadnej ciemni, to mit Ścinasz z samego rana. Poczytaj o harveście, trimowaniu i curringu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnym Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 na zdjeciu mozliwe ze nie widac ale na moje oko z polowa wloskow jest brazowa. czy po tyxh trzech tyg nie straci na mocy?a skoro tyle jeszcze zostalo to moze dawac jej ciagle jeszcze planton? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 dawac jej ciagle jeszcze planton? tego bym w ogóle nie lał. Nie patrzy się po kolorze włosków a kolorze trichomów, czyli lupa/mikroskop w dłoń i przyglądaj się czy są przezroczyste czy mleczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Dokładnie. Nie pistile a trichomy są istotne.Poza tym jeszcze nie są popuchnięte.Dopiero zaczną pooochnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnym Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Jeszcze pytanie czy lupa musi powiększać co najmniej jakąś konkretna ilość razy? i w jakich sklepach jej szukać oprócz internetowych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
howhigh Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Ja korzystam z lupy x60 i wszystko widać elegancko . Szukaj w kioskach albo w sklepach z aparatami i ramkami ja tam kupiłem swoją za 20zł . Minimum x20- x40 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 x20 będzie za mało, miałem okulary jubilerskie (do kupienia w lidlu nawet były przez pewien czas za śmieszne pieniądze) niestety ledwo co było widać, także minimum x40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Szkoda ze bez netu bo na znanym nam wszystkim serwisie a...go jest dobra lupa/mikroskop jubilerski x60 za smieszne pieniadze.W sklepie bedzie ciezej dostac cos odpowiedniego a cena moze odstraszyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.