Drugi Plan Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jak w temacie. Czego to może być niedobór? Obstawiam azot, ale nie jestem w 100% pewien, więc pytam was. Tutaj zamieszczam zdjęcia kilku roślin, chyba każdej coś dolega. Używam ziemi uniwersalnej, zrobilem to ostatni raz, w ogóle nie ma minerałów, zwykłe dziadoswo, następnym razem pomyślę nad czymś konkretnym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 mi to wygląda na zbyt wysokie ph gleby które zablokowało pobór azotu? moge się mylić ale wydaje mi sie ze jest jak pisze Sprawdz ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drugi Plan Posted December 15, 2015 Author Share Posted December 15, 2015 Niestety nie mam czym,w zoologicznym pytałem to były tylko jakieś miseczki do sprawdzania ph, a papierków nie było, ale może jeszcze coś znajdę w innych zoologicznych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Jeśli pH, to zbyt niskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Wyreguluj ph inaczej pytanie nie ma sensu. Ja sprawdzam płynem Heliga, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drugi Plan Posted December 16, 2015 Author Share Posted December 16, 2015 Jeśli to kupię- wystarczy? http://growbox.pl/product-pol-23-Plagron-PH-0-5L.html Do podniesienia PH. Czy kupić od razu PH -? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzik Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 Nie musisz kupować bo jednego z nich pewnie używać nie będziesz. Raz że nie można ich mieszać. Dwa że przeważnie się używa takiego regulatora ph który będzie odpowiadał wodzie jaką podlewasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted December 16, 2015 Share Posted December 16, 2015 @Mis dzięki za naprowadzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.