Jeśli będziesz robił uprawę na nazwach BIO to już od początku do końca. Dobrze myślisz żeby kupić ziemię również od canna.
Przy twojej lampie led 150W wysokości lampy nad roślinami będą mniej więcej takie:
Jak będą siewki to 60-80cm nad.
Jak będą w fazie wegetatywnej to 40-60cm nad.
A w fazie kwitnienia 30-50cm nad.
Ale ogólnie musisz obserwować bo różne lampy różnie się grzeją, więc bez obserwacji i regulacji wysokości się nie obejdzie.
Pięknie się bawisz😅😉 na razie jest git rób tak żeby miały te 70% do 80%RH i temperaturę w granicach 28°-30° stopni i będzie gitara. I zwracaj uwagę na to czy się wyciągają czy nie i jak by łodygi to ilu się długie i cienkie to wtedy zjedz z wysokości albo dodaj mocy ale na razie jest si 😉👊
Elo👊 szybkie ostrzeżenie 😅😉 nie no świruje ale muszę przyznać się po raz kolejny do błędu dlatego że nie przemyślałem jednej sprawy przy ostatnim podlewaniu woda demirelizowaną. No i przez to iż nie odstawiłem wody w baniakach byłem zmuszony do podlania wyżej wymienioną wodą z dodatkiem calmagu i soli Epsom do spowodowało szok osmotyczny i Hermine się rośliny. Ogólnie w boxie zostały cztery rośliny i one wylądują w małym namiocie a w dużym będzie się działo bo jest nowy plan🤔💪😉Następna lekcja zaliczona i jeżeli podlab bym tak jak zawsze pół na pół z wodą kranową nic by się nie stało ale tak jak mówiłem wcześniej kto nie ryzykuje szampana nie piję. A poza tym ja zawsze szukałem nowych rozwiązań w uprawach i szukać będę dalej i takie podkniecia w ogóle nie nie ruszają dlatego że to jest zdobyte doświadczenie i trzeba wyciągnąć wnioski i lecieć dalej 😉 po prostu robić to co kochasz💪
Elo 👊
Dziewczyny faktycznie gotowe do przesadzenia i to czym prędzej i posypanie ich przy przesadzaniu Greta Withe to strzał w dziesiątkę 💪 tam jest mieszanką trichodermy z mikroryzą tak że zajebisty plus 💪 A i tak na przyszłość to staraj się nie sądzić pestek w przeźroczystych pojemnikach bo korzenie tego nie lubią. I twoje pytanie co do tego czy są gotowe do mainliningu to jeszcze nie dlatego że potrzebują do tego celu minimum pięciu pięter a na razie z tego co widzę to czwarte i piąte piętro masz dopiero w rozbudowie i trening mainlining wykonuje się już w docelowych donicach😉. Tak że przesadzaj je czym prędzej bo teraz ograniczasz już je w rozwoju i za około tydzień możesz działać śmiało. W razie pytań jestem do dyspozycji 👊😉 pozdro
Recommended Posts