zasobnik Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 zakupiłem te nawozy biobizz tyle że nie dostałem nic jak to dawkować... nie spojrzałem że nie ma... Mam Bio-Grow, Bio-Bloom i Top-Max niby znalazłem tą tabele tu na forum ale nie bardzo rozumiem... Dla mnie wygląda to tak że teraz powinienem zapodać jej na 1 litr wody po 2ml bio grow i bio bloom i 1ml top max. Proszę poprawić mnie jeśli się mylę przedwczoraj czyli w poniedziałek ją podlewałem 0,7l wody z azofoską i nie wiem czy mogę znowu wlać w nią coś?
Macky Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Teraz dawaj już tylko biobizz, dobrze myślisz z dawkowaniem.
zasobnik Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 rozrobiłem pół dawki. 0,5l wody + 1,5ml grow + 1,5ml bloom + 0,5ml top i spryskałem liście narazie. Teraz będę podlewał co 3-4 dni 0,5l wody z biobizzem zobaczymy co się stanie. Najciekawsze jest to że podłączyłem lepszy nawilżacz... teraz wilgotność 60% ale temperatura spadła do 20-22st C Może się nagrzeje bo dopiero się lampa włączyła Jak nie urok to sraczka
Macky Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 rozrobiłem pół dawki. 0,5l wody + 1,5ml grow + 1,5ml bloom + 0,5ml top i spryskałem liście narazie. A czemu spryskałeś tym liście ? Do liści jest inny preparat. 20/22 stopnie to w normie, 24 jest idealnie.
zasobnik Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 A czemu spryskałeś tym liście ? Do liści jest inny preparat. Nadgorliwość Chce jej pomóc jak najszybciej a podlałem ostatnio sporo i wiesz jak jest...
Macky Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Nadgorliwość pierwszy krok do zniszczenia rośliny nic nie podlewaj minimum 3 dni.
zasobnik Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2015 do soboty nic nie robię. Warunki się ustabilizowały. To najważniejsze. Dużo przeróbek box wymaga. uszczelnień i wymiany wiatraków. To pierwsza uprawa i o to chodziło żeby zobaczyć co i jak. Ale powiem szczerze że na 10g z krzaczka to liczyłem ;P
zasobnik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dzień 38. Nadal nie kwitnie. I chyba słabo to wygląda... :/
Macky Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 wczoraj spryskałeś liście kompletem nawozów więc nie ma co się dziwić... Rośliny bez stresu potrafią do dwóch tygodni od przełączenia się określać, a u Ciebie nadal walczą z błędami.
zasobnik Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2015 już pogodziłem się z porażką... ale w boxie stoi już ośmiodniowa panienka, z tych samych nasion, ale już w uregulowanych warunkach Nie męczę jej, nie dotykam. Podlewam co 3-4 dni mniej więcej po szklance (200-250ml) Czy zestaw biobizz też zacząć po 14 dniu? ...czy tak jak w tabeli, z której rozumiem że big grow daje się już po 7 dniu
Recommended Posts