Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Może mi któs odpowiedzieć na ważne pytanie? U producenta nasion piszę czas kwitnienia 60 dni. 60 dni od posadzenia? Czy 60 dni od pierwszych oznak kwitnienia dopiero roślina idzie pod kose? Jak przyspieszyć kwitnienie i ile mniej więcej trwa. Dodam, że nie zależy mi na ilości tylko na czasie. Czy w końcowej fazie roślina wytrzyma tydzień w ciemności?

Posiadam boxa 100x40x40 oświetlenie 15.000 lm

Pozdrawiam

Opublikowano

U producenta nasion piszę czas kwitnienia 60 dni. 60 dni od posadzenia? Czy 60 dni od pierwszych oznak kwitnienia dopiero roślina idzie pod kose?

60 dni od rozpoczęcia kwitnienia. 

Jak przyspieszyć kwitnienie i ile mniej więcej trwa.

nie ma cudownego środka, ale można przyspieszyć, co2 + większa moc lamp, oczywiście najpierw trzeba mieć warunki idealne aby przyspieszać itd.

Czy w końcowej fazie roślina wytrzyma tydzień w ciemności?

ciemnia to mit, ścinasz z samego rana, najlepiej tuż przed zapaleniem się lamp

Opublikowano

do tej pory 24/0. Roślinki mają 30 dni

Wrzuć jej fotki do galerii forum, chętnie zobaczę jak wyglądają.

To automatyczne rośliny ? Jak nie to ja już bym zmienił na 18/6 a po tygodniu na 12/12, a jak automatyczne to i tak bym zmienił na 18/6.

Opublikowano

IMAG0525

IMAG0524

IMAG0523

IMAG0520

IMAG0519

IMAG0521

To są automaty. Wiem, że nie ustrzegłem się błedów, ale od czegoś trzeba zacząć. Zmieniłem boxa na większego, muszę go jeszcze obkleić od środka folią odblaskową drogową. Fajny patent polecam, daje 40 % więcej światła

Opublikowano
Cytat

muszę go jeszcze obkleić od środka folią odblaskową drogową. Fajny patent polecam, daje 40 % więcej światła

nie fajny, to są dobre folie:

FOLIA REFLEKSYJNA CZARNO-BIAŁA 85MU 1x2M

FOLIA DIAMOND 100% LIGHTITE 1x1.25M

FOLIA SREBRNO-BIAŁA 100% LIGHTITE 1x1.25M

Jak na 30 dni to słabo, zmieniaj fotoperiod na 18/6, jak tam z wymianą powietrza ? Jaka temperatura i wilgotność ?

Opublikowano

Dlaczego nie fajny? Bardzo dobrze odbija światło taka folia - Samoprzylepna tasma folia odblaskowa szer 10 cm

temperatura 25-27 stopni, wilgotność nie mam pojęcia ale pryskam dużo wodą. A, że małe to jakoś cisnienia nie mam, bardziej rosną hobbistycznie ;]. Następne może będą większe. Od wczoraj 18/6 światło. Powietrze jeden wciąga drugi wyciąga wentylator. Roślinki lekko falują na wietrze ;]

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+