Ambasadorka Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Masło z Haszu - Cannabis Butter Hash Zapowiedziane co prawda już zjedzone Mega mocne masło z haszyszu. Szybkie i smaczne masło które może posłużyć do wszelakich przepisów konopnych. Masło bardzo intensywne w działaniu i wydajne już przy użyciu 3g gotowego masła można cieszyć się mocnym upaleniem haszu. Do przepisu użyłam masła naturalnego 83%. Składniki: haszysz 3 gramy masło 120 gram Masło bardzo łatwe w przygotowaniu, nie wymaga gotowania w wodzie. Klarowanie masła. Masło rozpuszczam w rondlu o teflonowe powłoce, na najmniejszym ogniu. Gdy masło rozpuści się pojawia się "odpad białkowy" w postaci piany, ściągam cały osad tak by zostało tylko samo płynne masło. Dzięki temu masło może być używane w wysokich temperaturach jak i pieczenia i smażenia. Dodatkowo masło sklarowane można przetrzymywać dłużej w lodówce nie tracąc walorów smakowych. Do rozpuszczonego masła dodaje rozkruszony haszysz i dokładnie rozpuszczam. Gotuje ok 5-6 minut tak aby pyłek dokładnie połączył się w maśle. Masło studzę w temperaturze poniżej 14 stopni i gotowe Po kilku godzinach zdatne do spożycia. Leżakowanie masła również ma znaczenie, więc świeże gorące masło może wywołać ból brzucha, więc warto odczekać do pełnego ostudzenia. Masło wychodzi 100g z buchem ludziska z buchem 1 1 Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 21 Października 2014 Autor Opublikowano 21 Października 2014 Po raz kolejny masło które znika z miseczki w mgnieniu oka Mocne w działaniu, tym razem większa ilośc masła. Z 200gram masła po sklarowaniu wyszło 150 g i w połaczeniu z haszyszem nie traci już więcej z gramatury. Tym razem robiłam dwie miesczki Cytuj
Rydek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Witam. Czy maslo z zawartoscia 81% tlusczu bedzie sie nadawac ? Czy musi byc koniecznie ponad 83%? z Gory Dzieki Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 siema Ważne aby miało powyżej 80% więc takie też jest bardzo dobre, polecam sklarować je, będzie smaczniejsze, można będzie używać w wysokich temperaturach, a termin ważności takiego masła jest kilkanaście razy dłuższy niż zwykłego. Tutaj przepis na masło klarowane Cytuj
Rydek Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam sklarowalem maselko i wyszlo kozak. Dziekuje za pomoc i polecam ! Dobrego Dnia.Radek Cytuj
Ziaru Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Witam Mam pytanko czy te Maselko mogę gotować na parze? Bo naprzyklad w ten sposób robiłem już masło z trawki i wszystko było Oki a teraz pierwszy raz będę próbował zrobić z haszu więc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać Cytuj
zgREDex Opublikowano 25 Stycznia 2021 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Kolejny kozacki przepis..po maselku z lisci cukrowych i topkow przyszedł czas na Hasish Butter. Choć z małymi problemami(pozostało trochę fusów-nierozpuszczonego haszu który osiada na dnie) to i tak jest mega. Aromat, smak-kadzidlo. Dodałem do porannej kawy. Aromat kawy+haszu/kadzidla jak w Marokanskiej kafejce. Dziś już wiem że nic nie jest w stanie mnie wkurw##.. Peace and love hahahaha😑😑😃😃😑😑 1 Cytuj
Ambasadorka Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2021 Kazdy smak masła jest inni i unikatowy Jak faza @zgREDex ?? Po jakim czasie ? Cytuj
zgREDex Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Silnie relaxujaca.. Bardzo przyjemna.. Nie przytłacza głowy ale odcina nogi hahah. Z czasem działania to już zależy.. Najszybsza to z rana gdy żołądek jest pusty.. Po jedzonku 30-60minut. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez zgREDex Cytuj
SleeP Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Witam, czy jeśli masełko przy łączeniu z haszem zmieniło kolor na brązowawy to znaczy ze spaliłem i nic z tego nie będzie? 😢 Cytuj
Recommended Posts