Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Auto Mazar + OG Kush Auto / HPS150

Recommended Posts

Opublikowano

Nic im się nie powinno stać ale nie baw się fotoperiodem, im wcześniej to zrobisz tym lepiej. Za mała wilgotność. A nie możesz wyłączyć lampę ale roślinki postawić w pokoju z włączonym światłem na czas przenosin ?

• Replies 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

A nie możesz wyłączyć lampę ale roślinki postawić w pokoju z włączonym światłem na czas przenosin ?

Mogę, postawię je tymczasowo w pokoju. Ale myślałem, że muszą mieć HPS-a, ale chyba generalnie chodzi o to żeby było jasno!? :)

OK to idę przenosić. Później będą foty :puff:

Opublikowano

Dzień 9

Auto Mazar 1

Mazar 1

Auto Mazar 2

Mazar 2

Auto Mazar 3

Mazar 3

OG Kush Auto

OG Kush

Cały Box

Cały Box

Podlać je? Coś nie wyglądają zdrowo - ale co ja się tam znam ;) Ostatnio podlewałem jakieś 3 dni temu.

OG Kush ma jakieś dziwne listki z tych samych pięter, jeden większy a jeden mniejszy :blink:

Poza tym niektóre listki mają końcówki wykręcone w dół a niektóre sterczą do pionu :D

Jest OK czy nieOK ?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kaktusy zajebiste : ) San pedro i pejotla gdzie schowałeś? hehe

Dzięki :) Nie znam się na roślinach prawie w ogóle, ale tych gatunków nie mam (chyba :D). Kaktusy mam tylko w celach ozdobnych :D

Podlej po litrze na roślinę i zostaw w spokoju na parę dni. Nie patrzy się po pierwszych listkach bo często są naturalnie "niewyględne" :)

Podlane po litrze z Super Vitem :) Z czego po około pół litra wyciekło drenażem (podlałem tym kaktusy, bo już nie były podlewane z 2 miesiące) ;)

Aktualna pogoda: 25st. C / 66% wilgotności. Jest dobrze w nowym miejscu.

Statystyki w mierniku pokazują:

MIN 23st. C / 54%

MAX 28st. C / 74%

Resetowane było wczoraj po przeniesieniu. Teraz znowu zresetuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pytanie mam, jeszcze raz... Jak zmierzyć poprawnie pH gleby. Próbuję już z 5 raz i co chwila mam inny wynik :D

1szy pomiar na samym początku miałem taki, że prosto z worka nabrałem gleby do słoika, podłałem wodą (odstaną), wymieszałem, przetarłem sondę z miernika żeby były takie "rysy" jak po lekkim szlifowaniu :) Po około 60s odczyt około 6,3pH.

I teraz co zaobserwowałem, zależy jak głęboko wsadzę miernik do gleby to odczyt jest różny. Od 5,5 do 7,0.

Dzisiaj zrobiłem nowe testy takie same jak w 1szym pomiarze tą samą wodą (mam z 50l zapasu:)) i pH jest 6,9-7,0 (gdy miernik prawie przy dnie)

Co jest grane!?

Opublikowano
Cytat

Taki miernik ;) Te mierniki z tego słyną.

No cóż, zostanę przy tym co mam a na następny grow kupię elektroniczny pH+EC :)

Dzisiaj dodaję wcześniej update'a bo coś złego się dzieje z plantami. Krawędzie nowych wyrośniętych listków robią się jasno/blado zielone a środki są normalnie zielone :D Z tabelki, którą znalazłem na forum wygląda to na brak N lub K.

Może nowe listki takie są, albo to lekkie poparzenie? Dzisiaj jak przyszedłem do domu to nie było wody w nawilżaczu, wilgotność około 30% i MAX temperatura jaką zarejestrował miernik podczas mojej nieobecności to 30 st. C. Nawilżacz mógł nie chodzić około dwóch-trzech godzin.

Nawet jeśli bym miał pH około 7 to azot i potas powinny wchłaniać się bez problemu wg. tego wykresu (chyba że wykres do du..?).

Dać im jakieś specyfiki? Jeśli to np. brak potasu to podlać je z dodatkiem Hesi Phosphorus Plus? Jeśli nie to co robić? :P

Poniżej zdjęcia. Mam nadzięję, że ktoś powie, że to nic takiego :)

Wczoraj zrobiłem też lekkie LST OG Kushow'i bo się wyciągał za bardzo. Nagiąłem prawie do gleby stożek wzrostu i dzisiaj już się wyprostował :) Nie chciałem za bardzo naginać bo łodyga by była równolegle do ziemi i nie wiem czy bym korzeni nie uszkodził.

Dzień 13

Box

Box

Listki bez światła z HPS

Ojojoj

A

Całość bez światła z HPS

Planty

LST

B

Opublikowano

No cóż, zostanę przy tym co mam a na następny grow kupię elektroniczny pH+EC :)

Zamiast tego przesiądź się na organiczne nawozy biotabs, mierniki nie będą Ci potrzebne :)

Nie chciałem za bardzo naginać bo łodyga by była równolegle do ziemi i nie wiem czy bym korzeni nie uszkodził.

Powinieneś z drugiej strony także dać sznurek aby łodyga na starcie była prosto.

Odpuść nawozy, sama woda.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+