Vito Posted September 9, 2014 Share Posted September 9, 2014 Na załączonym filmie przedstawiamy klasyczny sposób przygotowania haszyszu przez przesianie na sucho. Do tego celu używamy dobrych topów odmiany samokwitnącej Cheese, odpowiednio wysuszonych i utwardzonych. Przesiew jest bardzo ważny, gdyż zależnie od wielkości otworów w siatce, filtrować będzie bardziej lub mniej czyste trichomy (elementy żywiczne zawierające największe stężenie THC, CBD, CBN i innych kannabinoidowych. Jeżeli użyjesz siatki o większych otworach, otrzymasz haszysz o większej zawartości pozostałości roślinnych. W tym przypadku zastosowano sito 150 mikr. Zwykle użytkownicy wolą do przygotowania haszyszu użyć topów dolnych, z liśćmi i gałązkami, ale weźcie pod uwagę, że używając topów górnych, o wyższej zawartości trichomów, otrzymamy mocniejszy haszysz, o lepszej jakości. Proces jest prosty, jak widać na załączonym filmie. Rozkładamy topy i szorujemy nimi tak, by się rozdrobniły i rozbiły, wypuszczając trichomy przez siatkę. Następnie usuwamy siatkę i zbieramy pyłki trichomów. Możemy palić je bezpośrednio w bongu lub sprasować tworząc typową pastę, jaką jest haszysz. Na filmie, szklane narzędzie rozgrzewane jest do czerwoności, aby uniknąć połknięcia gazów płonących w zapalniku. https://www.dinafem.org/pl/blog/haszyszu-sucho/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.