Skocz do zawartości
thc-thc

centrummarihuany

Przygotowanie haszyszu przez przesiewanie na sucho


Recommended Posts

Na załączonym filmie przedstawiamy klasyczny sposób przygotowania haszyszu przez przesianie na sucho. Do tego celu używamy dobrych topów odmiany samokwitnącej Cheese, odpowiednio wysuszonych i utwardzonych.

 

Przesiew jest bardzo ważny, gdyż zależnie od wielkości otworów w siatce, filtrować będzie bardziej lub mniej czyste trichomy (elementy żywiczne zawierające największe stężenie THC, CBD, CBN i innych kannabinoidowych. Jeżeli użyjesz siatki o większych otworach, otrzymasz haszysz o większej zawartości pozostałości roślinnych. 
 
W tym przypadku zastosowano sito 150 mikr. Zwykle użytkownicy wolą do przygotowania haszyszu użyć topów dolnych, z liśćmi i gałązkami, ale weźcie pod uwagę, że używając topów górnych, o wyższej zawartości trichomów, otrzymamy mocniejszy haszysz, o lepszej jakości. 
 
Proces jest prosty, jak widać na załączonym filmie. Rozkładamy topy i szorujemy nimi tak, by się rozdrobniły i rozbiły, wypuszczając trichomy przez siatkę. Następnie usuwamy siatkę i zbieramy pyłki trichomów. Możemy palić je bezpośrednio w bongu lub sprasować tworząc typową pastę, jaką jest haszysz.  Na filmie, szklane narzędzie rozgrzewane jest do czerwoności, aby uniknąć połknięcia gazów płonących w zapalniku. 
 
 
  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+