-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
Siemanko mordki. Za niedługo przyjdą pestki i zaczynamy zabawę od nowa. Sprzęt ten sam, jak w poprzedniej relce. Nie ma sensu nic zmieniać, bo wszystko idelanie ze sobą współgra. Lecimy. -
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
1. Sprzęt Growbox - 80x80x180cm Światło - Mars Hydro FC-3000 EVO Samsung 300W Wyciąg - Secret Jardin DF16 Extractor Fan 50/100/150 m3 Filtr węglowy - Secret Jardin 250m3/h Wentylator - 2 x Herbgarden Oscillating Clip Fan 10W 3-speed fi 150mm Nawilżacz - Cornwall Electronics 8,5L ( woda pozyskana metodą odwróconej osmozy RO4 ) 2. Peryferia Filtr osmozy - ODWRÓCONA OSMOZA RO4 75 GPD Programator czasowy - Masterclear DT03 Regulator wilgotności - Cli-mate HU-16 Miernik pH - Benetech GM760 Miernik EC wody - Adwa AD31 Watomierz - Greenblue GB620E Kamera - Zintronic P8 Light Linia - mineralna PLAGRON Baza - PLAGRON Growmix Trening - TOPPING, LST Doniczki - 3 x 11l Termometr, strzykawka, konewka i inne bzdety. -
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
Zależy które topa zrobiłeś zdjęcie. Ogólna zasada to patrzeć żeby topy miały 70% mlecznych trychomów a 30% bursztynu. Ale warto patrzeć na dolne topy też by chociaż się w większości zamleczyły a górne topy można trochę przytrzymać. Ja tu widzę dużo słupków białych. Ta roślina wygląda jak by jej brakowało jeszcze z 5 tygodni. Pośpiech to najgorszy wróg młodego growera. Wiem coś na ten temat bo swoją pierwszą roślinę ściąłem za szybko i nie kopała. 5 miesięcy uprawy, na krzaku może z 5 gramów a ja ściąłem za szybko. Także bądź cierpliwy. Wrzucaj zdjęcia a my ci powiemy kiedy ścinać. -
Przez BezPrzypaluPL · Opublikowano
A ja kwitnienie mam w okolicach 60% wilgotność. A wiecie dlaczego? Bo ciężko jest mi zbić temperaturę ale najważniejsze jest utrzymanie odpowiedniego VPD. Bo jak masz 29 czy 28 stopni a RH na poziomie 40% to masz vpd na poziomie 1.7 1.8 max wartość w okresie późnego kwitnienia to 1.6. Oczywiście by mieć taką wilgotność jak moja trzeba mieć pewność co do cyrkulacji powietrza oraz do genetyki. Oczywiście podane dane są jak najbardziej prawidłowe ale dla boxa gdzie temperatura nie przekracza 24 stopnie.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts