kroljulian1920 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Dzięki Kolego, jakoś to już sobie poogarniałem;) Pozdro! Cytuj
emes Opublikowano 25 Września 2016 Opublikowano 25 Września 2016 Witam Ogarniam sprzet i mialbym kilka pytan: 1. Czy uzywajac air doma powinienem oddzielic ziemie od dna doniczki uzywajac np clay pebbles ? Uzywam bizza light, ewentualnie mysle o mieszance 60/40 z perlitem. 2. Czy zolta kopulka rozni sie od niebieskiej tylko srednica wejscia (zolta 6mm, niebieska 4mm ?) ? Nie moge tego nigdzie znalezc. 3. Na ile 15l donic pompka 420 l/h bylaby wystarczajaca ? Planuje 4 lub 6. Z buchem Cytuj
Macky Opublikowano 27 Października 2016 Autor Opublikowano 27 Października 2016 Trochę późno ale... 1. nie, używałem normalną mieszankę gleby BioBizz LightMix / perlit 2. bodajże tak jak piszesz. 3. spokojnie starczy Ja pompkę wyłączałem na noc. Pamiętaj że 15L to dość dużo, i na taką doniczkę śmiało można przedłużyć okres wegetacji rośliny (o ile to nie roślina automatyczna). Cytuj
emes Opublikowano 2 Listopada 2016 Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzieki Mikolaj przyniesie mi sprzet takze wcale nie pozno Tez czytalem, zeby wylaczac na noc, pompka bedzie podpieta pod lampe tak mysle, weg naturalnie 30+ dni Cytuj
mr.mxyzptlk Opublikowano 10 Maja 2018 Opublikowano 10 Maja 2018 Systemy to rewelacyjna sprawa. Nie przelejesz, nie przesuszysz, nie martwisz się o podlewanie, przy np. 12 roślinach nie trzeba latać z butelkami, a i nawożenie roslin jest o wiele łatwiejsze. Polecam Cytuj
Recommended Posts