bez-nicku Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Roślina: odmiana- green o matic automat feminizowanywiek 37 dni (flo) około 17 Box: wielkość- 36/30/56 jakoś 0,11m2jakie lampy- greenlux 2 świetłowki kompaktowe po 25 w barwa światła 2700k a druga 6400kjakiej wielkości doniczki- prostokątna lekko ponad 5 ljaka wentylacja: 2 wentylatory komputerowe 1 na wlocie, drugi mieszający Środowisko:jaka ziemia:- ziemia z castoramy jakie ph ziemi i wody, która podlewasz (jeśli masz możliwość to jakie EC)- ph ziemi z castoramy 5,5-6,5 a wode mam z studni głębinowej w wakacje były robione testy wody to doczytałem się ph 6,2 jak ją podlewasz? (czy często małymi dawkami, czy raz na kilka dni a porządnie)- raz na kilka dni a porządniejakie nawozy dajesz, w jakim stężeniu i jak często- raz dałem tylko w 10 dni życia rośliny była to gnojówka,ale tak rozcieńczona w wodzie że ledwo widoczna w wodzie,innych nawozów nie stosuje.jaka jest temperatura przy szczytach (dzień/noc) dzień 24,9 stopni C mogę podnieść bo mam regulator temperatury noc 14-18 stopni C,ale w nocz już nie podniosę tepmeratury.jaka jest wilgotność powietrza (dzień)- 40-50%jaki fotoperiod- 18/6jaki trening zastosowałeś- LSTczy problem występuje na całej roślinie, czy tylko na dolnych partiach, czy tylko na górnych- Prawie na całej,tylko chyba ze 3-4 liście na samym dole są ledwo tym problemem ruszone.domyślasz się co mogło spowodować ten stan? Nie bardzo. dodam że ten problem zaczoł się pojawiać w 12 dniu życia zaraz po przedadzweniu do docelowej doniczki i tak się ciągnie,ale wydaje mi się że roślina nie zatrzynała się w rozwoju. fotki: 37 dzień życia (dzisiaj) a tutaj fotki jak roślina była młodsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Witaj, oznaka którą daje roślina to przenawożenie potasu, zbyt wysoki poziom EC. Spowodowana gnojówką podaną zbyt wcześnie. Powinna być podana dużo później. Zacznij od flusha i obserwuj czy choroba nadal postępuje. Pomyśl też nad wymianą tej jednej żarówki z wega na flo. Pamiętajcie: PODŁOŻE TO PODSTAWA ! Często ziemia spod pokrzyw jest dużo lepsza niż tanie ziemie w marketach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bez-nicku Posted December 29, 2013 Author Share Posted December 29, 2013 Co do żarówki to nie mam narazie $ wiadomo święta sylwester,a jak prawidłowo wykonać flusha? ile l tej wody przelać przez tą donice 5 l ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Wody o odpowiednim pH, lej aż będzie wypływać dołem to co wlewasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bez-nicku Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Ok,a tylko raz tak zrobić czy co jakiś czas ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 tylko raz, następnego dnia obserwujesz czy choroba nadal postępuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonysekator Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 tylko raz, następnego dnia obserwujesz czy choroba nadal postępuje. Po jednym dniu nie ustanie minimum 2-3 dniowy flush. Link to comment Share on other sites More sharing options...
howhigh Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 jak raz dobrze przelejesz wodą o odpowiednim ph to i ph gleby sie zmieni na taie jak powinno byc i wypłuka nadmiar nawozów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 jak idzie po krawedzi to zawsze myslalem ze to btrak potasu a nie za duzo potasu. W kazdym razie powinienes sprawdzic ph co dolem wypluwa i czym podlewasz bo tak se mozna zgadywac Link to comment Share on other sites More sharing options...
bez-nicku Posted January 4, 2014 Author Share Posted January 4, 2014 Czym podlewam przecież napisałem kilka postów wyżej,co do problemu to chyba jest już prawie ok,nie zauwżyłem,aby pogarszało się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.