Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Na faze weg. zastosuje nawoz Biopon NPK 8-3-4. Na kwiatki kupie jakis hesi albo canne ;)

Ph wody niby 6.5 (znalazłam w internecie) oaza biedronkowa

Opublikowano

Wiesz co czasem lepiej karnówka  :) zależy jaką masz wodę w kranie.

tej z biedronki musiałabyś sprawdzić testem, bo tam maja ostry kocioł co do jakości wód.

Kup tester GHE kropelkowy starcza na bardzo długo, i będziesz sobie mogła zmierzyć.

My sprawdzaliśmy w dwóch rejonach i w tych samych była powyżej 7-8.

My laliśmy wode z biedronki ale wraz z ph down'em.

Opublikowano

popularna swojego czasu byla dobrowianka, ale od kiedy ma niebieski a nie rozowy korek wydaje mi sie ze juz nie jest taka ok. na forum jest temat o domowych sposobach zbijania pH np octem. przeczytaj. ale i tak potrzebny bedzie jakis tester. jak Ambka pisze kropelkowy starczy na poczatek. jak nie ghe to akwariowy z zoologicznego tez kropelkowy.

Opublikowano

Jak nie masz jak sprawdzić wody lej odstaną minimum tydzień kranówą, chodzi o wyparowanie chloru z wody, pamiętajcie że w kupnych wodach na etykietkach macie też podane stężenie minerałów. 

Dawno dawano temu growerzy w ogóle nie mieli jak sprawdzić pH i EC, lali kranówy i jakoś mieli co palić  :big-joint: Ja także w tanku mam kranówę.

Hektor pewnie wyczytałeś o keramzycie i wełnie mineralnej na wiki#, tam jest błąd ! Keramzyt trzeba wypłukać i to 3 razy porządnie ! Wełna mineralna jest obojętna.

Wiem bo sprawdzałem keramzyt dwóch różnych firm.

Opublikowano

dokladnie ja kupilem w sklepie Primavere 6L ona ma ph 8,3 , około 2-3ml octu na 6L i jest ph 6,5L ktorym podlewam i wszystko idzie lepiej niż fajnie na ten czas polecam takie rozwiązanie niekoniecznie z primaverą, koniecznie załatw sprzęcik do mierzenia ph wody 

Opublikowano

PH metr zamówie dla pewnosci. Ciekawi mnie ile dni zajmie od kiełka do plonu, producent zapewnia ze jest to 70dni. Niebardzo chce mi sie wierzyc ze tak szybko

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+