robsonrnr Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Siema all. Przez ostatni tydzień coś złego zaczęło dziać się z moimi pomidorami - liście zaczęły żółknąć, niektóre obiekty jakby w ogóle się zatrzymały i zaczęły więdnąć, chociaż jeszcze tydzień temu wszystko było z nimi okej. Były wykiełkowane między 5 a 8 maja i od ponad dwóch tygodni są na spocie. Jako podłoża użyłem uniwersalnej gleby humus ph 5,5-6,5 wymieszanej z azofoską i dolomitem. Podlewam co tydzień biohumusem. Zaznaczę, że wszystkie pestki to Swiss mix z OP, na pierwszy raz nie chciałem ryzykować z droższymi nasionami. Osobiście uważam, że to nadmiar wody, bo przez ostatni tydzień były u mnie straszne ulewy i praktycznie brak słońca - jak widać na fotkach gdzieniedzie ziemia jest bardzo wilgotna. Jestem otwarty na wszelkie uwagi, rady i krytykę na wszelki wypadek zamieszczam fotkę każdej z roślin - może dopatrzycie się innych problemów. Bless
Gość Hektor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Cześć. Wyglądają lepiej niż moje więc się nie przejmuj. Leje ciągle, słońca praktycznie nie ma, zimno nocami to się nie dziw. Jak na razie jest w porządku Czekać tylko na dobrą pogodę i wszystko odbije pozdro!
robsonrnr Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dzięki za szybką odpowiedź to pierwszy out, więc przejmuję się każdym niepokojącym objawem automat na balkonie radzi sobie bez zarzutów no nic, pozostaje więc tylko mieć nadzieję na poprawę pogody
Czcz Opublikowano 6 Czerwca 2013 Opublikowano 6 Czerwca 2013 "zdjęcie 0005" fajna mutacja. zazdroszczę
robsonrnr Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 "zdjęcie 0005" fajna mutacja. zazdroszczę A więc to mutacja? Cały czas myślałem, że to jakaś odmiana, której nie było dane mi poznać
Recommended Posts