85W, CFL ELEKTROX - pytanko.
-
Podobna zawartość
-
CFL 85W | Dark Devil Auto 1 2 3 4 11
Przez Ascott,
- dark devil auto
- sweetseeds
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
- 102 replies
- 16870 wyświetleń
-
-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
Dzisiaj podlewanie ponownie większą dawką Terra Bloom - 28ml na 4,5 l pożywki. Cyferki: Wlew: pH - 6,4 EC - 2,1 Wylew spod doniczki: pH - 6,1 EC - 2,5 O ile zasolenie spod doniczki jest dalej w optimum, tak po dwukrotnym podlaniu przekroczoną dawką Terra Bloom pH wylewu zaczyna spadać. Następne podlanie za dwa dni takimi samymi dawkami na 4,5 l wody ( Green Sensation - 4,5ml, Sugar Royal - 4,5ml, Power Buds - 4,5ml, Terra Bloom - 28ml ). Ponadto podwyższymy pH do około 6,8 preparatem pH+, który zawiera tlenek potasu K2O i wtedy zbadamy wylew. Nie możemy spaść poniżej 6, bo wtedy rośliny mogą się zablokować. -
Przez Rysiu · Opublikowano
Zdrowe. Ładnie rozbudowane jak na 20 dni. Dobrze idzie. Oby tak dalej 🙂 -
Przez kolober · Opublikowano
Siemasz 👊 na te liście na dole nie patrz bo to stare liście które roślina sama odrzuca. I jak masz piąte piętro to się nie cykaj i rób trening bo później będzie lipa -
Przez ElElDee · Opublikowano
Aktualizacja Dzień: 20, od przebicia kiełków. Podlane: Po 500ml na roślinkę. Stopniowo, bo ziemia hydrofobowa. ActiVera Alg-a-Mic Root Juice Bio-Heaven Mieszanka Mikoryzy i Trichodermy + bakterie Światło: 35%, 60cm Temperatura i wilgotność: Dzień: 24-26c 62-67% Noc: 21-23c 60-65% Siemano, dziewczyny dostały dziś większą dawkę wody, podlewałem stopniowo, bo ziemia była sucha i hydrofobowa. Zbiłem delikatnie wilgotność, zastanawiam się nad zwiększeniem mocy lampy i podniesieniem jej wyżej, tutaj potrzebuje waszej porady. Zbliża się wielkimi krokami dzień treningu, zastanawiam się nad LST przy wszystkich, plus Godfathera skrócić o głowę, ale bije się ciągle z myślami. Według producenta czas życia wynosi 11-12 tygodni. Na mimosie zauwazyłem dwie zmiany, na dwóch dolnych liściach, są to te najniżej. Po konsultacji ze znajomym stwierdził, że za bardzo je przesuszyłem i roślina przekierowała zasoby w górę, a te dwa najniższe, które i tak nie mają za dużo światła postanowiła odrzucić, ale czekam też na waszą opinie. Rootjuice chyba już idzie w odstawkę, zobaczę przy następnym podlewaniu czy są już jakieś pre-flowery. Ogólnie prócz tych zmian, które opisałem teraz i te co na zdjęciach wyżej nie zauważyłem nic niepokojącego. Biały nalot na Godfatherze jest z nawilżacza, zastanawiam się czy mogę to delikatnie wyczyścić nawilżoną szmatką z mikrofibry. To już dobry moment na dodawanie bio-grow do kolejnego podlania? -
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
@ZielonyTabaluga @kolober coś w tym jest jeśli chodzi o inwestycję w lampy typu raz, a porządnie. Przez wiele lat uprawiałem na ledzie, który był niestety moim wąskim gardłem jeśli chodzi o ilość plonu. Zakupiłem w końcu mocniejszego leda z zapasem mocy na powierzchnię boksa i szczerze powiedziawszy było to najlepsze, co mogłem zrobić.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts